{ Χώροι }

Βασιλικό Θέατρο

Το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα στο Λευκό Πύργο στη παραλία της Θεσσαλονίκης

 

Κατηγορίες: Θέατρα

Βασιλικό Θέατρο

Χώρος: Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Λευκού Πύργου, 54621
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Βασιλικό Θέατρο

Τηλέφωνο: 2315 200200

Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης πληροφοριες: Πρόγραμμα, παραστάσεις, εκδηλώσεις, πως παω, το θέατρο βρίσκεται δίπλα στο Λευκό Πύργο

Το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα στο Λευκό Πύργο στη παραλία της Θεσσαλονίκης. Το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης ανήκει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) που αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο θεατρικό οργανισμό στη χώρα μας.
 
Το νέο κτίριο του Βασιλικού Θεάτρου που εγκαινιάστηκε το 2000 είναι προσβάσιμο από άτομα με αναπηρίες, διαθέτει τεράστια σκηνή πολλαπλών δυνατοτήτων με υποσκήνιο 10 μέτρων, και τεχνική υποδομή για θεατρικές παραστάσεις χορού καθώς και συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις λευκωμάτων και συνέδρια. Παράλληλα, τα 2.000 τ.μ. των εκτεταμένων φουαγιέ του θεάτρου προσφέρονται για την παρουσίαση μεγάλων εκθέσεων.

Στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου λειτουργεί καθημερινά με ελεύθερη είσοδο η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ένας χώρος ιδιαίτερης αισθητικής, οι επισκέπτες του οποίου θα έχουν ψηφιακή πρόσβαση στο Αρχείο Παραστάσεων του ΚΘΒΕ και στην πλούσια συλλογή από ντοκουμέντα και έργα τέχνης που περιλαμβάνει. Ο χώρος της βιβλιοθήκης είναι περίπου 60 τ.μ. και ένα μέρος του λειτουργεί ως αναγνωστήριο, όπου κάποιος μπορεί να δει τα κείμενα των παραστάσεων όπως και ολόκληρες τις βιντεοσκοπήσεις των παραστάσεων από το 1989 και μετά, ενώ στη σελίδα της ψηφιακής βιβλιοθήκης εμφανίζεται ένα μικρό μέρος της παράστασης.
 
Βασιλικό θέατρο, χωρητικότητα : 683 θέσεις
 
 
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ