Βερύκοκο γλυκό του κουταλιού γεμιστό με αμύγδαλο. Εκμεταλευτείτε την περίοδο που είναι τα βερύκοκα στην εποχή τους και φτιάξτε το γιατί είναι εκπληκτικό!
Υλικά Συνταγής
50 μέτρια βερίκοκα ποικιλίας μπεμπέκου Κορινθίας
50 ασπρισμένα αμύγδαλα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κ.σ χυμό λεμόνι
1 βανίλια
2 κ.σ γεμάτες σβησμένο ασβέστη
Εκτέλεση
Για το βερύκοκο γλυκό του κουταλιού, διαλέγουμε βερύκοκα μικρά προς μέτρια, με σφιχτή σάρκα, με πολύ καθαρή επιφάνεια, χωρίς χτυπήματα και στίγματα και κατακίτρινο χρώμα.
powered by Rubicon Project
Θέλουμε να κρατήσουμε το βερύκοκο ολόκληρο, γι? αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο καρφί σαν εργαλείο για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι από την πάνω πλευρά του κοτσανιού.
Παίρνουμε ένα-ένα βερύκοκο, το πιέζουμε ελαφρά στην χούφτα μας, σπρώχνοντας ταυτόχρονα το κουκούτσι προς το άνοιγμα του κοτσανιού. Με το καρφί σπρώχνουμε το κουκούτσι προς τα πάνω.
Διαλύουμε το σβησμένο ασβέστη σε μπολ με δύο λίτρα νερό. Με μαχαίρι καθαρίζουμε τη φλούδα. Τα βάζουμε στο ασβεστόνερο και τα αφήνουμε δύο έως τρεις ώρες. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά 2-3 φορές με νερά και τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσουν καλά.
Ένα ένα τα γεμίζουμε στη θέση που ήταν το κουκούτσι με ένα αμύγδαλο ξεφλουδισμένο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν βράση. Όταν το σιρόπι μας βράσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα βερύκοκα και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν στο σιρόπι μέχρι να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει το σιρόπι καλά, ξαναβάζουμε το γλυκό στη φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι σε κόμπο, δηλαδή να γίνει παχύ. Τότε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Βράζουμε για 4-5 λεπτά επιπλέον. Αφήνουμε να κρυώσει.
Διατηρούμε το γλυκό του κουταλιού σε αποστειρωμένο και στεγνό βάζο, σε δροσερό σημείο, ερμητικά κλειστό.
Πηγή argiro.gr
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως