{ Εκδηλώσεις }

Βιβλιοπαρουσίαση: Γιάννης Βούρος | Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο, εκδόσεις IANOS


Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Βιβλιοπαρουσίαση: Γιάννης Βούρος | Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο, εκδόσεις IANOS
Δωρεάν

Χώρος: Ιανός | Αριστοτέλους
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 7, 54624
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ιανός | Αριστοτέλους
Τιμή: από 0.00

Πότε: 08/11/2019
Ώρα έναρξης: 19:00

Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο, 4ο κατά σειρά, του Γιάννη Βούρου, με τίτλο Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο. Θα μιλήσουν οι: Ρούλα Αλαβέρα συγγραφέας, Όλγα Ντέλλα ποιήτρια, διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Γιάννης Σερβετάς ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, συγγραφέας (κυρίως πατέρας & φίλος). Θα παίξει μουσική η Δήμητρα Συγγελάκη.
 
Πρόκειται για κείμενα γραμμένα με τον χαρακτηριστικό πλέον τρόπο του ζωγράφου Γιάννη Βούρου. Κάποια εμπνευσμένα από την επικαιρότητα και άλλα βιωματικά – περιστατικά της παιδικής ή της νεανικής του ηλικίας, που λόγω κάποιας αφορμής έχει ανακαλέσει στη μνήμη του. 
 
Ο Γιάννης Βούρος χρησιμοποιεί λόγο απλό και καθημερινό, λαϊκό, χωρίς πολλά καλολογικά στοιχεία, πατώντας συνειδητά και εστιάζοντας κυρίως στο «τι» θέλει να πει και λιγότερο στο «πώς» θα το πει. Με γνώμονα αυτό, εκφράζεται άλλοτε με ποίηση και άλλοτε με πρόζα. Η εναλλαγή αυτή, σε συνδυασμό με τη χιουμοριστική του διάθεση και την κριτική του ματιά, κάνει την ανάγνωση πιο ενδιαφέρουσα και της δίνει... ρυθμό.
 
Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολεοδομία στο London School of Economics. Από το 1980 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική. Με την ιδιότητα του ζωγράφου έχει πραγματοποιήσει 17 ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε περισσότερες από 180 ομαδικές και έχει βραβευθεί στο διεθνή διαγωνισμό "Art and Poverty", Ankara, 2005. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί από το 1992 μέχρι σήμερα στα περιοδικά Παρέμβαση, Τζαζ & Jazz, Πολύγυρος, ΕΝΕΚΕΝ, Ο Σίσυφος και Τέχνης ίχνη, καθώς και στο dreaming-in-themist.blogspot.com.
 
Άλλα έργα του συγγραφέα: Στο περιθώριο (2011), Ταξιδιωτικός οδηγός (2013), Κλαίνε οι μέλισσες (2016) τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.


Info

Βιβλιοπαρουσίαση
Γιάννης Βούρος
Η εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο, εκδόσεις IANOS
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019,
ώρα 19:00
IANOS, Αριστοτέλους 7

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ