{ Βιβλία }

Βιβλιοπαρουσίαση «Το Ξυράφι» της Αικατερίνης Σουέρεφ, στον κήπο του Γενί Χαμάμ, στην Αίγλη


Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Βιβλιοπαρουσίαση «Το Ξυράφι» της Αικατερίνης Σουέρεφ, στον κήπο του Γενί Χαμάμ, στην Αίγλη
Δωρεάν

Τρίτη 7 Ιουλίου στις 19:00μμ, στον κήπο του Γενί Χαμάμ, στην Αίγλη Βιβλιοπαρουσίαση «Το Ξυράφι» της Αικατερίνης Σουέρεφ

Οι εκδόσεις Τύρφη σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Ξυράφι» της Αικατερίνης Σουέρεφ, την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 19:00μμ, στον κήπο του Γενί Χαμάμ, στην Αίγλη, Αγίου Νικολάου 3 – πίσω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.
 
«Το Ξυράφι» τέμνει σε βάθος τον ψυχικό κόσμο «μιας γυναίκας υπεράνω πάσης υποψίας», άλλης εποχής, που η παραφορά του ερωτικού πάθους μαζί με την αποκαθήλωση του ερωτικού της ειδώλου, την ωθούν στο σχεδιασμό και τη διάπραξη εγκλήματος σε βάρος του εραστή της.
 
Η συγγραφέας με διεισδυτικό πνεύμα και οξεία παρατηρητικότητα, φιλτραρισμένη μέσα από ουσιαστική γνώση της ψυχολογίας, τολμάει να εμφανίσει ασχολίαστες τις σκέψεις, τη ζωή και τα συναισθήματα της ηρωίδας όταν αυτή οδηγείται πλέον στη φυλακή, δίνοντας εναύσματα στον αναγνώστη να υποψιαστεί ότι το ανθρώπινο ον που φτάνει στο έγκλημα, μπορεί να είναι όχι μόνον θύτης αλλά και θύμα.
 
Η συμπυκνωμένη και περιεκτική γραφή της ιστορίας μεταγγίζει με λιτή δεινότητα το άγος και το πάθος μιας ύπαρξης, προκειμένου να βιώσει και να διαχειριστεί τη ζωή και τον ψυχικό της κόσμο. Η ασημαντότητά της μετατρέπεται σε σπουδαιότητα μέσα από τον έρωτα, την οδηγεί στη θέωση και ταυτόχρονα στησυντριβή της, αποκαλύπτοντας τη λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.
 
«Τι πολεμάς;» την ξαναρώτησε ο εαυτός της.
«Τη μοναξιά του έρωτα που με διαλύει», απάντησε.
 
Για «Το Ξυράφι» θα μιλήσουν:
Κατερίνα Νικολάου, δημοσιογράφος
Γρηγόρης Καρακατσούλης, ψυχίατρος
Δημήτριος Ντοκατζής, δικηγόρος
Θωμάς Πετρίδης, δικηγόρος
Αικατερίνη Σουέρεφ, συγγραφέας -ψυχολόγος
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Γκερτσάκη
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μαρία Ψωμά Πετρίδου, συγγραφέας – υπεύθυνη
επικοινωνίας των εκδόσεων Τύρφη
Την οπτική επικοινωνία έχει ο Απόστολος Ρίζος
Υπεύθυνος των εκδόσεων είναι ο Κωσταντίνος Τέλιος
 
Βιογραφικό της συγγραφέως
Η Αικατερίνη Σουέρεφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ψυχολογία της Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία. Ειδικεύτηκε στην Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, καθώς και στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation στη Θεσσαλονίκη. Έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της στις Επιστήμες της Αγωγής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ζει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τα παιδιά της τον Κωνσταντίνο και τη Δήμητρα.
 
Ακολουθεί τη ζωή γράφοντας.
Το 2018 συμμετείχε με το διήγημά της «Σαν μια κορδέλα φως» στο βιβλίο «Εκ του μη όντος» από τις εκδόσεις Τύρφη. «Το Ξυράφι» είναι το πρώτο της βιβλίο.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ