Βικτόρια Χίσλοπ: Και επίσημα Ελληνίδα η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας

Βικτόρια Χίσλοπ: Και επίσημα Ελληνίδα η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας

Την ελληνική ιθαγένεια έλαβε  η Βικτόρια Χίσλοπ, συγγραφέας του best seller «Το νησί», αλλά και άλλων βιβλίων με σημείο αναφοράς τη χώρα μας  (“Το νήμα”, “Ο γυρισμός”, “Ο τελευταίος χορός”, “Η ανατολή”)
 
Η Βρετανίδα συγγραφέας σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης της τηλεφώνησε για να της ανακοινώσει την τιμητική απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.
 
«Για µένα η ιθαγένεια είναι ένα απίστευτο προνόµιο που µε κάνει να αισθάνοµαι ακόµα περισσότερο δεµένη µε την Ελλάδα. Πάντα µιλούσα για την ελπίδα µου ότι κάποια µέρα θα αποκτούσα την ελληνική ιθαγένεια και κάποιος, κάπου, µάλλον το άκουσε. Γνωρίζω ότι ο ∆ήµος Αγίου Νικολάου είχε υποβάλει αίτηση ιθαγένειας προς εξέταση, αλλά δεν είµαι σίγουρη πώς προχώρησαν τα πράγµατα. Το αποκορύφωµα ήταν όταν χτύπησε το τηλέφωνό µου. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραµµής µού είπε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να µου µιλήσει. Ηταν µια στιγµή που θα εκτιµώ όσο ζω» είχε δηλώσει στο Έθνος της Κυριακής.
 
Η Βικτόρια Χίσλοπ  και επίσημα πλέον, είναι Ελληνίδα
Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2020 στις 12 το μεσημέρι της απονεμήθηκε και επισήμως στο Υπουργείο Εσωτερικών η ελληνική ιθαγένεια.Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας  και πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας, έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούλιο .(17 Ιουλίου του 2020, της απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 2954)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως