Η «ευγνωμοσύνη που είναι ζαχαροπλάστες» («Grateful Bakers») πηγάζει από το συναίσθημα της οικογένειας με την ενασχόληση της στο χώρο των τροφίμων. Ο παππούς έλεγε ότι προϋπόθεση για το καλό γλυκό δεν είναι μόνο τα καλύτερα υλικά, αλλά η αγάπη και ο σεβασμός σε αυτά. Με αυτό το moto λοιπόν, κάθε ένας στην οικογένεια της Biscotti νοιώθει ευγνώμονας ως ζαχαροπλάστης και αυτή ακριβώς είναι η ρίζα της φιλοσοφίας της από το 1936. Ήταν εκείνη η χρονιά που ξεκίνησε η οικογένεια την επιχειρηματική της δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας πραγματικά μία γλυκιά και ανοδική έως σήμερα ιστορία.
Ο προπαππούς της οικογένειας, ο Νικόλαος Τσούγγαρης ήταν αυτός που ξεκίνησε να δημιουργεί την ιστορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ένα παραδοσιακό τότε γαλακτοπωλείο το 1936. Έπειτα ο Αστέριος Τσούγγαρης ανοίγει το δικό του γαλακτοπωλείο στην οδό Ανθέων και γίνεται ο προμηθευτής των πιο διάσημων ζαχαροπλαστείων της εποχής έως και τη δεκαετία του ’70. Η αμέσως επόμενη δεκαετία αυτή του ’80 ήταν εκείνη που καθόρισε την εξέλιξη της επιχείρησης, καθώς ο γιος του Φίλιππος Τσούγγαρης αποφασίζει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην τότε αγορά της παραγωγής μπισκότων και κουλουριών. Και το πέτυχε παράγοντας από τα κλασικά κουλουράκια και τα πτι-φουρ έως τα κουλουράκια με μέλι και σουσάμι, που θεωρούνται το προϊόν σήμα κατατεθέν τους, με τη μοναδική συνταγή τους.
Από το 2002, η τρίτη γενιά της οικογένειας, τα παιδιά του Φίλιππου Τσούγγαρη, Στέργιος και Μαρία, αναλαμβάνουν δράση και στα επόμενα χρόνια, αρχικά το 2009 δημιουργούν το σημερινό τους όνομα το Biscotti Tsoungari και ξεκινούν τις εξαγωγές των προϊόντων τους.
Ήδη έχουν πετύχει πλέον να προμηθεύουν με τα προϊόντα τους 10 και πλέον χώρες, όπως τη Γερμανία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.
Φυσικά, πραγματοποιούν και αποστολές των προϊόντων τους σε όλη την Ελλάδα, σε επιχειρήσεις του κλάδου μαζικής εστίασης HO.RE.CA., αλυσίδες λιανικής και χονδρικής πώλησης, αλλά και τοπικά καταστήματα ή πρατήρια άρτου και γλυκών, ζαχαροπλαστεία, κυλικεία, αναψυκτήρια, ακόμα και εταιρείες catering.
Βασισμένη στο τρίπτυχο των ιδανικών της – ποιότητα, παράδοση και ποικιλία – στόχος της εταιρίας «Biscotti Tsoungari» είναι να παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που διατηρούν τις αυθεντικές γεύσεις της οικογενειακής παράδοσης, διευρύνοντας διαρκώς τη γκάμα της.
Η γκάμα αυτή ξεπερνά τα 100 είδη σε κουλουράκια και μπισκότα, γλυκά και αλμυρά, τσουρέκια, πουράκια σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις, σιροπιαστά, όπως κανταΐφι, μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, σαραγλί, ραβανί, καρυδόπιτα και σοκολατόπιτα, αλλά και διάφορα εποχιακά είδη – όλα χειροποίητα και με επιλεγμένες πρώτες ύλες.
Χριστούγεννα στα «Biscotti Tsoungari»
Τα Χριστούγεννα μέσα από τη «γλυκιά» οπτική της «Biscotti Tsoungari» είναι μία πανδαισία γεύσεων, που μπορούν να ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Στα δύο καταστήματα της «Biscotti Tsoungari» μπορείς να βρεις λαχταριστά κλασικά μελομακάρονα, γεμιστά με κάστανο, αλλά και με επικάλυψη μαύρης ή λευκής σοκολάτας, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες με διάφορες επικαλύψεις.
Επίσης, θα λατρέψεις το τσουρέκι με κάστανο, το κλασικό αγαπημένο όλων τσουρέκι με διάφορες επικαλύψεις, αλλά και αυτό με τη γέμιση σοκολάτας ή ταχινιού.
Θα βρεις επίσης υπέροχες κλασσικές επιλογές όπως πτι-φουρ και μαμαδίσια πλεξουδάκια βανίλιας αλλά και ένα από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα, το φημισμένο Markolato, που θεωρείται ένα εξαιρετικό premiumγλύκισμα με γκοφρετάκια γεμισμένα με κρέμα ταχινιού, πραλίνα φουντουκιού και κρέμα espresso, πασπαλισμένα με σουσάμι, κακάο και τριμμένο μπισκότο, αλλά και με κρέμα φυστικοβούτυρο πασπαλισμένο με κροκάν και πολλές άλλες γεύσεις!
Αδιαμφισβήτητα, η «Biscotti Tsoungari» αποτελεί την ιδανική επιλογή και για χριστουγεννιάτικα μπισκότα, με ευφάνταστα σχέδια και χρώματα, που θα ενθουσιάσουν τόσο εσένα, όσο και τους τυχερούς που θα έχουν την τύχη να τους τα δωρίσεις!
Παραδοσιακός τρόπος παρασκευής
Ιδιαιτέρως σημαντικός είναι ο παραδοσιακός και χειροποίητος τρόπος παρασκευής των προϊόντων, βασισμένος σε επιλεγμένες και αγνές πρώτες ύλες, ακολουθώντας τις συνταγές που δημιούργησε η «Biscotti Tsoungari» 80 χρόνια πριν και συνεχίζει να δημιουργεί με βάση τις ανάγκες των πελατών της και του αγοραστικού κοινού.
Διασφάλιση ποιότητας
Η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί κύριο μέλημα της εταιρίας γι’ αυτό και η παραγωγή ακολουθεί όλους τους Κανόνες Υγιεινής της Ελληνικής και Διεθνής Νομοθεσίας, ενώ εφαρμόζεται ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας BS EN ISO 22000/2005, που αφορά όλα τα στάδια παραγωγής. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της ενημερώνεται διαρκώς, ώστε να ακολουθούνται πιστά όλες οι εξελίξεις και οι οδηγίες που εξασφαλίζουν ασφαλή και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών προϊόντα.
Διεύθυνση: 1. Θέρμη (Περιοχή Διαβαλκανικού Κέντρου),
2. Ν. Κρήνη (Αλατσατών 4)
Τηλέφωνο: 2310 472221 -2 (Θέρμη), 2310 445757 (Ν. Κρήνη)
Website
Facebook
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8:00-16:00
Σάββατο: 8:00-15:00 Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ
Διαβάστε επίσης: Μπουγάτσα Αθηνά: ένα όνομα, μια ιστορία
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε