{ Τελευταία νέα }

Black Friday: Αγορές μέσω e-shop θα προτιμήσουν 2.5 εκατ. καταναλωτές

Τί αποκαλύπτει η έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών)


Κατηγορίες: Οικονομία

Black Friday: Αγορές μέσω  e-shop θα προτιμήσουν 2.5 εκατ. καταναλωτέςH έρευνα του ΙΕΛΚΑ αναφέρει ότι για την φετινή εκπτωτική περίοδο του Black Friday, 2.5 εκατ. καταναλωτές θα προτιμήσουν τις αγορές μέσω e-shop.

Με το lockdown  να ισχύει έως τις 30 Νοεμβρίου, που επέφερε την απαγόρευση λειτουργίας  καταστημάτων του λιανεμπορίου, η  φετινή εκπτωτική περίοδος  Black Friday θα είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες τόσο  για τους καταναλωτές όσο και για τους καταστηματάρχες.
 
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) περίπου 2 εκατ. καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν αγορές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η οποία τα τελευταία χρόνια είθισται να διαρκεί αρκετές ημέρες.
 
Όσον αφορά τη μέση δαπάνη, ο ΙΕΛΚΑ υπολόγισε εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος αριθμός των καταναλωτών θα προβεί σε αγορές αξίας 140 ευρώ κατά μέσο όρο. Η πλειοψηφία, ποσοστό 32% εκτιμά ότι θα κάνει μικρές αγορές, μέχρι 50 ευρώ, το 27% αγορές από 51 έως 100 ευρώ ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι το 9% θα κάνει μεγάλες αγορές άνω των 500 ευρώ. Ο εκτιμώμενος τζίρος για τις επιχειρήσεις με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ