Black Mirror

Black Mirror: Πράσινο φως για την 6η σεζόν!

Νέα σεζόν του «Black Mirror» έχει στα σκαριά στο Netflix, όπως αποκαλύπτει το Variety.

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την πρεμιέρα της 5ης σεζόν του δυστοπικού δράματος στο Netflix τον Ιούνιο του 2019, αλλά πηγές αναφέρουν ότι μια νέα σειρά ανθολογίας του «Black Mirror» διαμορφώνεται και το casting βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ενώ οι λεπτομέρειες για συγκεκριμένες ιστορίες κρατούνται υπό κλείδωμα, το Variety κατανοεί ότι η σεζόν 6 θα έχει περισσότερα επεισόδια από την 5η σεζόν, η οποία αποτελείται από μόλις τρία επεισόδια και πρωταγωνιστούν οι Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace και Miley Cyrus.

Μια πηγή κοντά στην παραγωγή λέει στο Variety ότι η τελευταία σεζόν είναι ακόμη πιο κινηματογραφική, με κάθε επεισόδιο να αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένη ταινία. Αυτό, φυσικά, συμβαδίζει με τις πρόσφατες σεζόν του «Black Mirror», στις οποίες τα επεισόδια ξεπερνούσαν συνήθως τα 60 λεπτά και είχαν απίστευτα υψηλά κόστη παραγωγής.

Η νέα σεζόν του «Black Mirror» είναι η πρώτη από τότε που ο δημιουργός Charlie Brooker και το δημιουργικό ζευγάρι του Annabel Jones αποχώρησαν από την εταιρεία παραγωγής House of Tomorrow.

Όταν ο Brooker και ο Jones έφυγαν από το House of Tomorrow, ωστόσο, τα δικαιώματα του “Black Mirror” παρέμειναν στη μητρική εταιρεία Endemol Shine Group, η οποία τελικά εξαγοράστηκε από τον όμιλο Banijay το καλοκαίρι του 2020. Αυτή η συμφωνία ουσιαστικά εμπόδισε τους Brooker και Jones να παράγουν περισσότερες σεζόν για το Netflix μέχρι να κλείσει μια συμφωνία με τον Banijay και οι θαυμαστές ανησυχούσαν ότι αυτό θα ήταν το τέλος της σειράς.

Ο ίδιος ο Brooker είχε αμφιβολίες για το μέλλον της σειράς πριν από δύο χρόνια, λέγοντας στο περιοδικό Radio Times του Ηνωμένου Βασιλείου στο απόγειο της πανδημίας ότι, «Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω τι στομάχι θα υπήρχε για ιστορίες για κοινωνίες που καταρρέουν. οπότε δεν ασχολούμαι με ένα από αυτά. Είμαι κάπως πρόθυμος να ξαναεπισκεφτώ τις δεξιότητές μου στα κόμικ, γι’ αυτό γράφω σενάρια με στόχο να κάνω τον εαυτό μου να γελάσω».

Προφανώς, επιτεύχθηκε τελικά μια συμφωνία και η Banijay Rights – ο βραχίονας διανομής της εταιρείας που κατέχει τόσο τα δικαιώματα μορφής όσο και τελικής ταινίας για το “Black Mirror” – έδωσε άδεια για την επιτυχημένη εκπομπή του στο Netflix.

Ο Brooker έχει κρατήσει σχετικά χαμηλό προφίλ από τότε που μπήκε στο Netflix. Γνωστός για τα εύστοχα σχήματα κριτικών του BBC “Weekly Wipe” και “Screenwipe”, ο Brooker εφάρμοσε παρόμοια τακτική στο mockumentary “Death to 2020” στο Netflix, που κυκλοφόρησε ήδη δύο χρονιές.

Ωστόσο, δύο χρόνια μετά την ένταξή του στο Netflix, ο Brooker εξακολουθεί να είναι ουσιαστικά συνώνυμο με το “Black Mirror” και είναι λογικό ο streamer να το θέλει πίσω στην πλατφόρμα.

Παρόλο που η το Black Mirror ξεκίνησε από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, όπου προβλήθηκε για δύο σεζόν, ;την παγκόσμια αναγνώρισή του την κέρδισε στο Netflix με επεισόδια μεγάλου προϋπολογισμού, γεμάτα διασημότητες.

Το Netflix και η Banijay Rights αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε επίσης:

Maestro: Το πρώτο teaser για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως