Βραδιά Τσιτσάνη στο  Ίδρυμα «ΥΔΡΙΑ»

Βραδιά Τσιτσάνη στο Ίδρυμα «ΥΔΡΙΑ»

Το Ίδρυμα «ΥΔΡΙΑ» Τάσου Αρβανιτάκη – Φάλκου και Τιτίκας Αρβανιτάκη υποδέχεται 
το φθινόπωρο με μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη, 
το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ. 
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα τραγουδοποιού, ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» παρουσιάζουν ένα σύνθετο αφιέρωμα αποτελούμενο από αυτοβιογραφικά κείμενα του Τσιτσάνη, τραγούδια από όλη τη μουσική του διαδρομή σύμφωνα με τις πρώτες αυθεντικές τους εκτελέσεις καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό.
 
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης στιχουργός αλλά και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», ενός από τα πιο γνωστά σχήματα της ελληνόφωνης ροκ, έχει καταφέρει να αφήσει ευδιάκριτο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή. Μαζί με τους «Ρε Καντίνι» επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση στα κείμενα και τις μουσικές του Βασίλη Τσιτσάνη, πάντοντε με σεβασμό στην ιδιαίτερη ταυτότητα των έργων του.
 
“Θυμάμαι αποβραδίς είχε γίνει μπλόκο από τους Γερμανούς σ’ ένα κουτούκι και κανείς μας δεν ήξερε ποιος θα φύγει ζωντανός από μέσα. Μ’ έβαλαν και έπαιζα μέχρι το πρωί. Το χάραμα μας άφησαν να φύγουμε. Έξω το χιόνι ήταν στρωμένο και όπως πήγαινα για το σπίτι είδα τόπους – τόπους πηχτό κόκκινο αίμα. Μέσα στο λίγο φως είδα το παλικάρι που ήταν σκοτωμένο. Γύρισα σπίτι μου και έγραψα το τραγούδι. Ο πρώτος του τίτλος ήταν «Ματωμένη Κυριακή»” 
 
Κάπως έτσι γράφτηκε η «Συννεφιασμένη Κυριακή», κατά πολλούς ο δεύτερος εθνικός ύμνος της Ελλάδας. Αφηγήσεις του ίδιου του Βασίλη Τσιτσάνη σαν αυτή και τραγούδια που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο πολιτιστικό μας dna, όπως «Αρχόντισσα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Αχάριστη» κ.ά, θα ακουστούν κατά τη διάρκεια του μουσικού αφιερώματος . 
 
Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Θανάσης Γεωργάρας: μπουζούκι, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
 
Info
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, Ώρα 20.00
Ίδρυμα «ΥΔΡΙΑ» Τάσου Αρβανιτάκη – Φάλκου & Τιτίκας Αρβανιτάκη
Παπαμάρκου 28, Πλατεία Άθωνος, Τηλ. 2310 221289, 6977 238110
Email: y_dria@yahoo.com
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως