{ Μουσική }

«Βραδιές πολιτισμού» τον Ιούλιο στους κήπους της βίλας Αλλατίνι με ελεύθερη είσοδο


Κατηγορίες: Μουσικά νέα

«Βραδιές πολιτισμού» τον Ιούλιο στους κήπους της βίλας Αλλατίνι με ελεύθερη είσοδο
Δωρεάν

Χώρος: Βίλα Αλλατίνι
Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 198, 54655
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Βίλα Αλλατίνι


Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διοργανώσει βραδιές πολιτισμού στους κήπους της Βίλας Αλλατίνι

Για τις «Βραδιές πολιτισμού» τον Ιούλιο στους κήπους της βίλας Αλλατίνι με ελεύθερη είσοδο μας προϊδεάζει η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κυρία Άννα Μυκωνίου.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διοργανώσει βραδιές πολιτισμού, 20, 21, 22, 23 Ιουλίου 2020, αναδεικνύοντας μέσα από τις καλλιτεχνικές δράσεις, τους κήπους της Βίλας Αλλατίνι, όπου στεγάζεται μέρος των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι καλλιτεχνικές δράσεις, που θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ενδέχεται να φιλοξενηθεί ένα αφιέρωμα στον Leonard Cohen, τον σπουδαίο Καναδό συγγραφέα, συνθέτη και τραγουδιστή που ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Η Βίλα Αλλατίνι είναι τριώροφη έπαυλη στην περιοχή Ντεπώ, στα ανατολικά του Δήμου Θεσσαλονίκης και επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας. Ενα κόσμημα που χτίστηκε από την μεγάλη, ομώνυμη εβραϊκή οικογένεια, απόγονοι της οποίας είναι οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας Ντασώ.
Χτίστηκε το 1898 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, ο οποίος σχεδίασε και τους Μύλους της οικογένειας Αλλατίνι που εγκαινιάστηκαν το 1890. Εκείνη την εποχή η περιοχή στην οποία βρίσκεται χτισμένη η Βίλλα ονομαζόταν συνοικία των "Εξοχών" ή "Πύργων", και αποτελούσε το ανατολικότερο όριο της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι πριν λίγους μήνες στη Βίλλα Αλλατίνι έδρευε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία όμως μετακόμισε πρόσφατα στην περιοχή των Σφαγείων, κοντά στη Βίλκα.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ