{ Τελευταία νέα }

Βρετανία: Πτώχευση κήρυξε ο κολοσσός ένδυσης Arcadia - 13.000 εργαζόμενοι στον αέρα

ο όμιλος περιλαμβάνει γνωστά brands, όπως Topshop, Miss Selfridge, Topman


Κατηγορίες:
Βρετανία: Πτώχευση κήρυξε ο κολοσσός ένδυσης Arcadia -  13.000 εργαζόμενοι στον αέραH βρετανική εταιρία ένδυσης Arcadia κήρυξε πτώχευση καθώς η πανδημία μείωσε τις πωλήσεις

Πτώχευση κήρυξε ο βρετανικός όμιλος ένδυσης Arcadia του σερ Φίλιπ Γκριν, μετά τη δραματική πτώση των πωλήσεων που έφερε η πανδημία.
H Arcadia αιτείται προστασία από τους δανειστές της σε μια προσπάθεια να διασώσει 13.000 θέσεις εργασίας.
Ο όμιλος στο χαρτοφυλάκιο του οποίου συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά brands, όπως Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Wallis και Burton, έχει τεθεί υπό εκκαθάριση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Deloitte που επιβλέπει τη διαδικασία. Η Deloitte σημείωσε ότι δεν ανακοινώθηκε καμία απόλυση τη Δευτέρα, ενώ τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

«Είναι μια τρομερά δυσάρεστη ημέρα για όλους τους συναδέλφους μας, αλλά και για τους προμηθευτές μας και για πολλά ακόμη ενδιαφερόμενα μέρη. Οι επιπτώσεις της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου του αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων μας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, έχει πλήξει σφοδρά τις πωλήσεις σε όλα τα brands μας», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Ίαν Γκράμπινερ, CEO της Arcadia.

Η Arcadia, που προχώρησε σε περικοπές 500 διοικητικών θέσεων λίγους μήνες νωρίτερα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ακόμη και πριν τον κορωνοϊό. Τον Ιούνιο του 2019, ο όμιλος απέφυγε μόλις και μετά βίας τη χρεοκοπία, καταφέρνοντας να επαναδιαπραγματευτεί την αποπληρωμή του χρέους του και προχωρώντας σε αναδιάρθρωση της επιχείρησης. Δεν απέφυγε, όμως, το «λουκέτο» σε 50 καταστήματα στη Βρετανία και την Ιρλανδία, αλλά και στο σύνολο των 11 καταστημάτων Topshop και Topman που διατηρούσε στις ΗΠΑ.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Sky News, ο οίκος Arcadia λειτουργεί 444 καταστήματα διαφόρων αλυσίδων στη Βρετανία και 22 στο εξωτερικό, ενώ είχε έντονη κίνηση και στο διαδίκτυο. Εδώ και μήνες 9.000 από τους 13.000 εργαζόμενους βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Μάλιστα, οι πληροφορίες του Sky News αναφέρουν ότι ο όμιλος απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατ. λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ