{ Τελευταία νέα }

Brexit: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση - Αναβλήθηκε η σημερινή ψηφοφορία


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Brexit: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση - Αναβλήθηκε η σημερινή ψηφοφορίαBrexit: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση - Αναβλήθηκε η σημερινή ψηφοφορία

Οι Βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν με 322 ναι και 306 όχι,  την τροπολογία του πρώην Συντηρητικού βουλευτή, Όλιβερ Λέτουιν, η οποία προβλέπει ότι - ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία για το Brexit -  ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση από την ΕΕ μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής. 
«Η ευκαιρία για μία κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit πέρασε, δυστυχώς», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και ανακοίνωσε ότι  θα προτείνει τη συμφωνία του και πάλι στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν απογοητεύεται από το αποτέλεσμα και συνεχίζει με την πεποίθηση ότι το καλύτερο για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ είναι η αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου. «Δεν θα διαπραγματευτώ με την ΕΕ μία καθυστέρηση και ούτε ο νόμος με υποχρεώνει να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.
 
Σε μία πρώτη αντίδραση, η Κομισιόν ανακοίνωσε μέσω της εκπροσώπου Μίνας Αντρέεβα, ότι αφού η νέα συμφωνία δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία «το Λονδίνο θα πρέπει τώρα να μας ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του».
 
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «φοβάται» πως η τροπολογία θα εμποδίσει την κυβέρνηση να εκπληρώσει τη νομική απαίτηση για μία «κρίσιμη ψηφοφορία» πριν από το Brexit, καθιστώντας ουσιαστικά την τελική ψηφοφορία - που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα - άσκοπη.
 
Στην ομιλία του, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι δεν υπάρχει «διάθεση» για παράταση της εξόδου από την ΕΕ ούτε από τον ίδιο ούτε από τις Βρυξέλλες και προέτρεψε τους βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία του για το Brexit, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει μπροστά.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ