Αρσάκειο

Bullying στο Αρσάκειο: Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταθέτουν οι γονείς του 15χρονου

Το παιδί έπεσε θύμα άγριου σκηνικού που έστησαν οι συμμαθητές του, δένοντας τον με πετονιά την οποία πέρασαν απο τον λαιμό του.

Μήνυση για «απόπειρα ανθρωποκτονίας απο κοινού» αλλά και «έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο», ετοιμάζονται να καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου που δέχθηκε bullying από έξι συμμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού.

Μέσω του δικηγόρου της κ. Σπύρου Δημητρίου, η οικογένεια του 15χρονου μαθητή που έπεσε θύμα άγριου σκηνικού που έστησαν οι συμμαθητές του, δένοντας τον με πετονιά την οποία πέρασαν απο τον λαιμό του, σκοπεύει να κινηθεί νομικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως προκύπτει από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουμε, η πετονιά προκάλεσε σοβαρά τραύματα στον λαιμό του μαθητή θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Ήδη, η οικογένεια έχει κινηθεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να διορίσει πραγματογνώμονα, ενώ όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του θύματος κύριος Σπύρος Δημητρίου:

«Παρά την προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού από το περιβάλλον του σχολείου σήμερα με έντολη της οικογένειας του 15χρονου παρέλαβα αρμοδίως τη δικογραφία δηλώνοντας παράλληλα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και από την μελέτη της φαίνεται η εικόνα υποβάθμισης του περιστατικού να ανατρέπεται.

Δυνάμει της ιατροδικαστικής έκθεσης που διενεργήθηκε στο παιδί αλλά και από την αποτύπωση των περιστατικών αφού διορίσουμε μάρτυρα ειδικών γνώσεων ιατροδικαστή προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης θα ζητήσουμε μέσω μήνυσης ο αρμόδιος εισαγγελέας να ερευνήσει πλέον την τυχόν τέλεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού όπως και το ποινικό αδικημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία η ευθύνη του βίαιου περιστατικού δεν βαραίνει μόνο τους ανήλικους φερόμενους δράστες αλλά πληθώρα στελεχών στο σχολείο, κάποια από τα οποία ενημερώθηκαν αυτοστιγμεί από τον 15χρονο αλλά για δικούς τους λόγους ουδέποτε ενημέρωσαν αρμοδίως.

Επιπλέον σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν οι φερόμενοι δράστες από το σχολείο θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα και βοηθήματα που προβλέπονται από το νόμο ώστε ακόμα και εντός του σχολικού περιβάλλοντος οι ανήλικοι φερόμενοι δράστες να μην πλησιάζουν τον 15χρονο. Για όλα τα ανωτέρω ευθύνες θα αναζητηθούν και από την αρμόδια διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».


Αθήνα 12 Απρίλιου 2023          Πηγή protothema.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως