Χουλουσί Ακάρ

Χ. Ακάρ: «Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή»

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στον απόηχο των τουρκικών παραβιάσεων του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για προκλητικές ενέργειες από την Ελλάδα τονίζοντας παράλληλα ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή.

«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας».

Ο Ακάρ είπε ότι «η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας».

Την ίδια στιγμή δηλώνει πως είναι υπέρ του διαλόγου την ώρα που αυξάνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο σημειώνοντας ότι «δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε ‘ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο’».

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά με εννέα τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού FIR

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως