Χαλαρώνουν τα μέτρα στην εστίαση – Τι θα γίνει με ωράριο, εσωτερικούς χώρους

Μεγαλύτερη χαλάρωση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης εξετάζεται για το επόμενο διάστημα.

Ημερομηνία – ορόσημο είναι η 15η Μαΐου που ανοίγει και ο τουρισμός, καθώς η απαγόρευση που ισχύει σήμερα – στις 11 το βράδυ – θεωρείται από τους επαγγελματίες του κλάδου και όχι μόνο ως υπερβολική που περιορίζει σημαντικά την λειτουργία των καταστημάτων τους.

Το γεγονός άλλωστε πως η θερμοκρασία έχει ανέβει και δεν προβλέπεται πλέον, καθώς θα βαδίζουμε στα τέλη Μαΐου να πέσει ξανά, βοηθά σε διεύρυνση του ωραρίου καθώς το καλοκαίρι είναι η κατ΄ εξοχήν εποχή του «νυχτερινού» φαγητού.

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως ανέφερε πως αρχές Ιουνίου μπορεί να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων, με συγκεκριμένα μέτρα ωστόσο, καθώς «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί».

Τέλος στα SMS – Ελευθερώνονται οι μετακινήσεις

Από εκεί και πέρα στις 15 Μαίου θα έχουμε και το τέλος των sms, την άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ από τις 17 θα επιτραπεί και τα άνοιγμα των γυμναστηρίων μόνο για εμβολιασμένους.

Όσον αφορά την μετακίνηση από νομό σε νομό, πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαιώσε παλαιότερο ρεπορτάζ του MR, πως εξετάζεται αυτό να γίνει με την διενέργεια self test.

Σε αυτή την περίπτωση οι έλεγχοι θα είναι βεβαίως δειγματοληπτικοί. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί, καθώς σταθμίζονται όλα τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα 10/5 επέστρεψαν στα σχολεία και οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Το σαββατοκύριακο από τα 255.528 self test που διενεργήθηκαν ήταν θετικά τα 858, κάτι που αποτυπώνει την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτοί οι 858 μαθητές θα είχαν πάει κανονικά στο σχολείο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως