ΧΑΝΘ: Εβδομάδα Δράσης και Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον

ΧΑΝΘ: Εβδομάδα Δράσης και Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον


Για μία ακόμα χρονιά, η Χ.Α.Ν.Θ. και το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνοντας μια σειρά από συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα διανεμηθούν λουλούδια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων, στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων της πόλης, σε πολίτες και σε εθελοντικούς φορείς, με την προτροπή να φυτέψουν το δικό τους φυτό στο σχολείο, στο σπίτι ή στον ιδιωτικό χώρο τους.

Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεδικτυακή δράση «έχεις τη φύση στο χέρι σου» και να στείλουν φωτογραφίες, video και stories με τα φυτά τους πριν ή αφού τα φυτέψουν, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος #beatplasticpolution του Ο.Η.Ε. και στην καμπάνια του για την εξάλειψη της μόλυνσης του περιβάλλοντος από το πλαστικό.

Με ποιον τρόπο;

• Μοιραστείτε τη δράση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hastags #BeatPlasticPolution #WorldEnvironmentDay και κάνοντας tag το @ymca_socialaction
• Στείλτε μας τη φωτογραφία ή το βίντεο σας (μικρότερο του 1′) στο email socialaction@ymca.gr κι εμείς θα ενώσουμε την προσπάθεια σας ή των σχολείων ή των μαθητών τους με αυτές που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο για να γίνει το μήνυμα μας, ακόμη πιο δυνατό.
• Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο instagram για να δείτε τις δράσεις μας για το περιβάλλον!
Και για να μην ξεχνιόμαστε, Don’t Forget, Conserve:
• Κάνουμε μεταφύτευση από το πλαστικό γλαστράκι, στο έδαφος ή σε κεραμική γλάστρα.
• Έπειτα, πλένουμε και ανακυκλώνουμε το πλαστικό γλαστράκι μας στους μπλε κάδους του Δήμου μας.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος του «έχεις τη φύση στο χέρι σου» και να συμμετέχετε στις ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα μας βοηθήσουν να εξαπλώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα του Ο.Η.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πρόγραμμα της δράσης πατήστε εδώ: https://ymca.gr/echis-ti-fysi-sto-cheri-sou-maios-iounios-2023-2/

► Info

Έχεις τη φύση στο χέρι σου
29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2023

Περισσότερες Πληροφορίες:
Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία, Τηλέφωνα: 231 600 1041, – 42, – 45 Email: socialaction@ymca.gr


  • ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως