Χάπι της Merck: Ξεκινά η χορήγηση στη Βρετανία σε ασθενείς ευπαθών ομάδων

Η κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε στην λήψη της απόφασης, βάσει της οποίας θα χορηγείται το νέο χάπι της Merck κατ΄οίκον προκειμένου να περιοριστούν όσο τον δυνατόν περισσότερο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από κορωνοϊό.

Βάσει των μέχρι τώρα μελετών, το εν λόγω χάπι της Merck μειώνει ως και 70% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον κορωνοϊό, ενώ στο πλαίσιο της δοκιμής που διενεργεί το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναμένεται να το λάβουν περί τους 5000 ασθενείς.

Ποιοι θα το λάβουν

Βάσει του σχεδίου που έχει καταρτιστεί, το χάπι της Merck θα χορηγείται σε ευάλωτες ομάδες ειδικής θεραπείας από το σπίτι σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η συμφόρηση στα νοσοκομεία της Βρετανίας.

Στις ευάλωτες ομάδες συγκαταλέγονται καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένοι ασθενείς ενώ ο υπουργός Υγείας στη Βρετανία, Σατζίντ Χαβίντ, έκανε λόγο για ιστορικό βήμα και μια «νέα εποχή κατά την οποία μπορεί να καλυφθεί οποιαδήποτε φάση μόλυνσης από τον φονικό ιό».

Από την πλευρά του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ιατρικής της Οξφόρδης και επικεφαλής της έρευνας, Κρις Μπάτλερ, «με αυτήν τη δοκιμή εξετάζουμε εάν οι νέες, πολλά υποσχόμενες, θεραπευτικές αγωγές, που βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωση, θα μειώσουν την ανάγκη για νοσηλεία».

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως