Ποτήρια ποτού

«Χάπι του βιασμού»: Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο

Πολλά είναι τα περιστατικά γυναικών που βρέθηκαν να έχουν κακοποιηθεί χωρίς καν να μπορούν να προβάλλουν ούτε την ελάχιστη αντίσταση καθώς τους είχε χορηγηθεί το «χάπι του βιασμού».

Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα, μια σχετικά άγνωστη παρέα και ένα άκρως επικίνδυνο χάπι για να μετατραπεί μια νύχτα διασκέδασης σε έναν τρομακτικό εφιάλτη.

Το χάπι του βιασμού όπως είναι γνωστό στις Αρχές, κυκλοφορεί ευρέως σε πάρτι όπου επιτήδειοι το ρίχνουν στο ποτό ή στο αναψυκτικό του υποψήφιου θύματός τους με στόχο να το καταστήσουν ανήμπορο να αντιδράσει ακόμη και να διαχειριστεί την παραμικρή κίνηση του σώματός του.

Πρόκειται για βαριά υπνωτικά χάπια που κανονικά χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού, ωστόσο στο σκοτεινό κομμάτι του διαδικτύου μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος δυστυχώς εύκολα.

Διαβάστε επίσης: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη – Αλλες δύο κοπέλες καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο

«Τα φάρμακα αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πρέπει το ηλεκτρονικό έγκλημα να ελέγχει όποιον παίρνει αυτές τις ουσίες. Πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και η συνταγογράφηση. 35 χρόνια που δίνω φάρμακα πρέπει να ξέρω την ευθύνη της συνταγής και της υπογραφής μου στον άνθρωπο που τα χορηγώ».

Η ουσία είναι άοσμη, άχρωμη και άγευστη και υπάρχει τόσο σε μορφή σκόνης όσο και σε υγρή μορφή.

Η δράση του φαρμάκου ξεκινά περίπου 20 λεπτά μετά τη λήψη του και η ουσία που περιέχει μετατρέπει το θύμα σε άβουλο ον.

Τα συμπτώματα που προκαλεί είναι ψευδαίσθηση ευφορίας, υπνηλία, μειωμένο άγχος, απώλεια αισθήσεων, υποθερμία αλλά και ναυτία, ενώ αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα και συνδυαστεί με αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

« Με το αλκοόλ είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια ζωής. Μπορεί να χαθεί ο άνθρωπος που θα πάρει υπνωτικό χάπι με αλκοόλ, προκαλεί ανακοπή της καρδιάς».

Το θύμα δε δύναται να θυμηθεί το τι συνέβη όσο βρισκόταν υπό την επίδραση του φαρμάκου, γεγονός που έχει κάνει πολλές μητέρες να αγωνιούν για τα παιδιά τους και να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Οι ψυχολογικές συνέπειες για το θύμα είναι σχεδόν ανεπανόρθωτες. Συχνά επέρχονται ενοχές όπως: «εγώ φταίω», «δεν έπρεπε να πιω» ή «έπρεπε να προσέχω περισσότερο».

Το θύμα φοβάται να εμπιστευτεί ξανά τους συνανθρώπους του, δυσκολεύεται να διαμορφώσει στενούς δεσμούς και αλληλεπιδράσεις, γίνεται εσωστρεφής.

Η επήρεια του χαπιού διαρκεί περίπου 4 με 6 ώρες όμως μπορεί να ανιχνευτεί στις τοξικολογικές εξετάσεις ακόμα και ημέρες μετά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη χώρα μας έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού με την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως