Νεα Ελβετία

Χαριλάου: Πάρκο, διάνοιξη της Μ. Ψελλού και σταθμός λεωφορείων στην ατζέντα

Θεσσαλονίκη 7.11.2022: Ένα μεγάλο έργο  στην ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χαριλάου Θεσσαλονίκης αναμένεται να μπεί στις ”ράγες” της ανάπτυξης της πόλης.

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.) για το σχεδιασμό και τη μελέτη της περιμετρικής ζώνης του σταθμού μετεπιβίβασης Νέας Ελβετίας.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου, ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή του.

Μητροπολιτικό πάρκο 160 στρ.,διάνοιξη της Μ. Ψελλού, σταθμός αυτοκινήτων 1000 θέσεων και σταθμός μετεπιβίβασης λεωφορείων και ταξί στην περιοχή Χαριλάου.Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να υπογραφεί ακόμη μια σημαντική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.) για το σχεδιασμό και τη μελέτη της περιμετρικής ζώνης του σταθμού μετεπιβίβασης Νέας Ελβετίας.

Οι μελέτες που θα ανατεθούν με ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αφορούν τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου γύρω από τον τερματικό σταθμό του μετρό και το σταθμό μετεπιβίβασης λεωφορείων της Ν. Ελβετίας, στην περιοχή Χαριλάου της ε΄ δημοτικής κοινότητας.

Να σημειώσω ότι μεγάλο μέρος αυτών των κοινόχρηστων χώρων αποκτήθηκε με την εξασφάλιση από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ακόμη μιας χρηματοδότησης μαμούθ ύψους 12.080.000 το περασμένο καλοκαίρι, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για την περιοχή που περιλαμβάνει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 160 στρ.,τη διάνοιξη της οδού Μ. Ψελλού και τη σύνδεσή της με την Λ. Κ. Καραμανλή και την οδό Αλ. Παπαναστασίου με ανισόπεδο και ισόπεδο κόμβο αντίστοιχα,τη δημιουργία σταθμού αυτοκινήτων 1000 θέσεων και τη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων και ταξί.