Χαρούπι: άρωμα Κρήτης στα Λαδάδικα

Kαλώς ορίσατε στο Χαρούπι. Γευτείτε στη Θεσσαλονίκη τις γεύσεις της Κρήτης σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό παράδοσης και δημιουργικότητας. Δοκιμάστε μια πλούσια ποικιλία κρασιών από τον κρητικό αμπελώνα και αφεθείτε στη φιλόξενη αγκαλιά της κρητικής κουλτούρας, με τη γλύκα της τσικουδιάς και της επιλεγμένης μουσικής από την μαγική Κρήτη.

Ο chef Μανώλης Παπουτσάκης δημιούργησε ένα μενού που πατάει γερά στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με προϊόντα που έρχονται απευθείας από την Κρήτη.

Ένα μενού ωστόσο που αναπτύχθηκε δημιουργικά, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και τάσεις της μαγειρικής τέχνης. Όσο για την κάβα του εστιατορίου, αυτή εκσυγχρονίζεται συνεχώς. Έχει μάλιστα στόχο να προσφέρει κυρίως κρασιά που καλλιεργούνται αποκλειστικά στο νησί.

Στο Χαρούπι, λοιπόν, θα δοκιμάσετε τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις πιο μοντέρνες και δημιουργικές εκφάνσεις της κρητικής κουζίνας. Το χαρούπι και τα προϊόντα του έχουν την τιμητική τους ως υλικά, ενώ η προμήθεια πρώτων υλών, κρασιών και τσικουδιάς απευθείας από το νησί, εξασφαλίζουν την απαραίτητη εκείνη ποιότητα που χαρακτηρίζει την κρητική κουζίνα και διατροφή.

Ξεκινήστε ένα γευστικό ταξίδι στην Κρήτη από το Χαρούπι

Ξεκινήστε το γευστικό ταξίδι στην Κρήτη με τρία πιάτα. Ντάκο με μπισκότο από τρίμμα κρητικών παξιμαδιών, τριμμένη τομάτα, τοματίνια βελανίδια, γαλομυζήθρα Χανίων, ρίγανη και θυμάρι. Γραβιέρα Κρήτης γεμιστή με φρέσκο δυόσμο σε χωριάτικο φύλλο, γλυκό πεπόνι, κερήθρα θυμαρίσιου μελιού, ξύσμα μοσχολέμονου και λιναρόσπορο και τέλος, Χοχλιούς μπουμπουριστούς με φρέσκο δεντρολίβανο, παλαιωμένο ξύδι μαρουβά και ψητό σκόρδο.

Κυρίως πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η Όρνιθα λεμονάτη ριγανάτη(φιλέτο) στον φούρνο με πατατούλες και σάλτσα ψητού. Το Αρνί τσιγαριαστό, χειροποίητες σφακιανές πιτούλες, στάκα, ντοματίνια καιφρέσκο κρεμμυδάκι. Τα Φρεσκοζυμωμένα κεφτεδάκια σχάρας, ανεβατές μυζηθρόπιτες, γραβιέρα Κρήτης, μαγιονέζα ελαιόλαδο, κέτσαπ πελτέ και πατάτες τηγανητές.

Εξαιρετικοί μεζέδες για ρακί ή κρασί είναι οι Αμανίτες τηγανητοί σε κουρκούτι ρακής με τζελ λεμόνι, κρέμα αβοκάντο και πούδρα αμυγδάλου. Απάκι «carpaccio» με ξυδάτη σάλτσα, κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας, τζελ πορτοκαλιού, αράπικο φιστίκι, ροζ πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και τα  Ντολμαδάκια αμπελόφυλλο με ρύζι και μυρωδικά ή ανθοί με ρύζι και μυρωδικά ή μιξ.

Όπως ένα ταξίδι στην Κρήτη δεν αρκεί για να την γνωρίσεις καλά, έτσι και μια επίσκεψη στο Χαρούπι δεν αρκεί για να απολαύσεις όλα του τα πιάτα.

Διεύθυνση: Δόξης 4, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη.
Tηλέφωνο: 6988 52 62 62
xaroupi.gr
Facebook
Instagram

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε