«Χάρτης» - Ο Φοίβος Δεληβοριάς στα Γιαννιτσά

Ο Φοίβος Δεληβοριάς αυτόν τον χειμώνα ξεδιπλώνει μπροστά του τον χάρτη της Ελλάδας, μαρκάρει πόλεις και ξεκινάει το ταξίδι της νέας του παράστασης, που φιλοδοξεί να την παρουσιάσει από τη μία άκρη της χώρας έως την άλλη!

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, εμφανίζεται στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Ο ίδιος λέει:

«Φέτος το χειμώνα, έχω όρεξη για ταξίδια στην Ελλάδα. Και για μουσική δίπλα στους άλλους. Αποφάσισα, λοιπόν, να μην παίξω καθόλου σε αθηναϊκή μουσική σκηνή, αλλά να ανακαλύψω σκηνές σε όλα τα σημεία όπου ανάβει ο ελληνικός χάρτης. «Χάρτης» λοιπόν θα λέγεται το χειμερινό μουσικό μου σχέδιο. Και θέλω σ’ αυτό κοντά μου τους δύο μουσικούς που αποτελούν εδώ και 14 χρόνια τους βασικούς συνοδοιπόρους μου στην επικράτεια της μουσικής ανησυχίας: Τον Κωστή Χριστοδούλου και τον Σωτήρη Ντούβα. Πιάνο-πλήκτρα, τύμπανα κι εγώ στην κιθάρα! Να χωράμε σε ένα αμάξι, να τους φέρνω νέα τραγούδια κάθε βδομάδα και να τα δοκιμάζουμε σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Να παίζουμε τα παλιά, πιστοί και άπιστοι, μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά μέσα τους. Μαζί μας ο Γιάννης Πετρόλιας, σπάνιος κι εμπνευσμένος μάστορας του ηχητικού σχεδιασμού. Και ο Δημήτρης Μακρής που θα αποτυπώνει φωτογραφικά και κινηματογραφικά μία-μία τις επισκέψεις μας. Πάμε λοιπόν εκεί που πάει ο Χάρτης, να βρούμε κόσμο ανήσυχο κι ωραίο και να πιάσουμε τη στιγμή με τη μουσική. Στόχος να πάμε παντού και να ανάψουμε τα λαμπιόνια στο χάρτη σε Ελλάδα, Κύπρο, φίλες πόλεις του εξωτερικού. Βίρα, λοιπόν!»

Συντελεστές:

• Σωτήρης Ντούβας – Τύμπανα
• Κωστής Χριστοδούλου – Πλήκτρα
• Γιάννης Πετρόλιας – Ήχος
• Δημήτρης Μακρής – Artwork αφίσας, φωτογραφίες, video

► Info

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025

Ώρα προσέλευσης: 20.30 | Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 15€ | Early bird: 13€
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο ΓΡΑΦΗ, Rhino Brewery, Tsompanis delicatessen!
Με την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Χορηγοί εκδήλωσης: Enteka bistro, Hotel Alexandros


 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε