Χίος και Κασιδιάρης μαζί στις εκλογές;

Στέφανος Χίος

Σκέψεις για κοινή γραμμή πλεύσης με τον καταδικασμένο, και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, φαίνεται πως κάνει ο Στέφανος Χίος.

Όπως μαρτυρά και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακελειό, ιδιοκτησίας του ιδίου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές, απόφαση που θα ληφθεί -όπως αναφέρει- μετά από δημόσια διαβούλευση, χωρίς όμως να διευκρινίζει πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει δημιουργήσει το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» όπως και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή, έχουν επί της ουσίας μερική στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ως αρχηγοί κόμματος. Διατηρούν, όμως, το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, ο αρχηγός του οποίου ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει καταδικαστεί.

Με αυτό το δεδομένο, δεν αποκλείεται να δούμε επικεφαλής του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές τον Στέφανο Χίο και τον φυλακισμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως