Χορογραφίες Gospel από την ομάδα J.M.M. στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Η ομάδα J.M.M. Jazz Theatre Dance παρουσιάζει χορογραφίες Gospel την Κυριακή 25 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων), στις 7:00μ.μ. και στις 7:30μ.μ. στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης.

Με τον όρο gospel (gospel=ευαγγέλιο, spell=ψαλμός) αναφερόμαστε στη μουσική των μαύρων της Αμερικής, η οποία προήλθε από την παράδοση της εκκλησιαστικής λειτουργίας των προτεσταντικών εκκλησιών και αναπτύχθηκε γύρω στα 1870, με σαφείς μουσικές επιρροές από τα spirituals και τα μπλουζ. Χαρακτηριστικό της μουσικής gospel, είναι οι εκφραστικοί αυτοσχεδιασμοί σε στιλ ρετσιτατίβο (είδος μουσικής απαγγελίας), και η πληθωρική εκφραστικότητα.

Η J.M.M. η μοναδική επαγγελματική ομάδα χορού Jazz Theatre Dance στην Θεσσαλονίκη, με ενεργή δράση εδώ και 11 χρόνια, προσκαλεί και υπόσχεται στους Θεσσαλονικείς που θα παρευρεθούν το απόγευμα της Κυριακής σε αυτό το δρώμενο, ότι θα το θυμούνται για καιρό.

Να σημειωθεί ότι όλη η δράση θα πραγματοποιηθεί με τις απαραίτητες αποστάσεις και τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Με την υποστήριξη της Ανώτερης Επαγγελματικής και των Σχολών Χορού Καφαντάρη.

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Συμμετέχουν οι χορεύτριες: Μαρία Καρακοζίδου, Κατερίνα Μπογιατζή, Αντωνία Πιτουλίδου, Δώρα Ορφανίδου, Λίτσα Τζούρου, Ελένη Χαραλαμπίδου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως