Ο μεγάλος αθλητής Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.48μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους. Αυτό ήταν και το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας στο Παρίσι, ενώ ο μυθικός Μίλτος Τεντόγλου στέφεται για δεύτερη σερί Ολυμπιάδα χρυσός Ολυμπιονίκης.
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι, μακράν των άλλων, ο κορυφαίος άλτης του μήκους παγκοσμίως
Με καλύτερο άλμα στα 8.48 ο 26χρονος πρωταθλητής τρία χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Τόκιο ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο της στο Παρίσι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο νεαρός Ιταλός Ματία Φουρλάνι κατάφερε να… αγχώσει για λίγο τον πρωταθλητή μας, όταν έκανε 8,34μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Μετά ξεκίνησε ο Μίλτος ο οποίος είχε διαδοχικά άλματα στα 8,27μ., 8,48μ., 8,24μ., 8,36μ., 8,32μ. νιώθωντας στο «σβέρκο» του τόσο τον Φουρλάνι, όσο και τον Τζαμαϊκανό Πίκοκ (δεύτερος με 8,36μ.). Η αγωνία κορυφώθηκε όταν οι αθλητές μπήκαν στην 6η και τελευταία προσπάθεια. Ο Ιταλός εξαιρετικός, αλλά πάτησε πολύ πίσω και έφτασε στα 8,27μ. Ο Γουέιν Πίνοκ «πήδηξε» μόλις στα 8,12μ.
Τα πάντα είχαν τελειώσει! Λίγες στιγμές αργότερα, ο Τεντόγλου καταχειροκροτούμενος από 65.000 κόσμο στο Stade de France πανηγύριζε τη νέα μεγάλη επιτυχία αγκαλιά με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Πρωταθλητής Ευρώπης, δις Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Μίλτος επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους άλτες μήκους όλων των εποχών!
Οι 8 πρώτοι:
1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,48 -ΧΡΥΣΟ
2. Γουέϊν Πίνοκ (Τζαμάϊκα) 8,36 -ΑΣΗΜΕΝΙΟ
3. Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) 8,34 -ΧΑΛΚΙΝΟ
4. Σάϊμον Εχάμερ (Ελβετία) 8,20
5. Τζ.Φίντσαμ-Ντιούκς (Βρετανία) 8,14
6. Σίμον Μπατς (Γερμανία) 8,07
7. Μινγκούν Ζανγκ (Κίνα) 8,07
8. Γιανάν Βάνγκ (Κίνα) 8,03
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε