Χθες άστεγη ναρκομανής, σήμερα καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή

Υπήρξε για 18 χρόνια χρήστης ναρκωτικών, άστεγη έμενε στο δρόμο μέχρι που πήρε την απόφαση οτι θέλει όλα να αλλάξουν.  Η Φωτεινή μίλησε στον Alpha, και εξιστόρησε το πριν και το μετά. Που βρισκόταν και πως βρέθηκε σήμερα, να είναι καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή.

Κάποια στιγμή βρέθηκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών, όπου και έμεινε για 11 μήνες. Εκεί πήρε την απόφαση να αλλάξει όταν έμαθε  οτι πέθανε ο σύζυγός της. Τότε ήταν που κατέρευσε ο κόσμος της. Αλλά και τότε ήταν που  έκανε στροφή 180 μοιρών

«Μεγάλωσα από τα 2,5 χωρίς πατέρα και από τα 16,5 χωρίς μητέρα. Όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς από αυτούς στη ζωή μου. Δεν υπήρχε ένα περιβάλλον οικογενειακό που θα νοιαζόταν για το τι κάνω. Εκ των υστέρων μπορώ να πω ότι ήταν ένας τρόπος για να τραβήξω το ενδιαφέρον. Ήταν μια κραυγή για βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά η Φωτεινή.

Για την αλλαγή της, είπε: «Υπήρχαν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα. Βρέθηκα φυλακή και όσο ήμουν κρατούμενη έμαθα ότι ο σύζυγός μου είχε πεθάνει από υπερβολική δόση. Λειτούργησαν ως αφύπνιση για εμένα.»

Όσο για τα παιδιά της λέει ότι καλά έκανε που έμεινε μακριά τους, όσο κι αν της στοίχιζε, ενώ αναφέρεται στο νόημα που βρήκε μέσα από τις σπουδές.

«Σταμάτησα να κάνω χρήση ουσιών και άρχισα να κάνω χρήση πτυχίων. Βρήκα ένα νόημα μέσα από όλο αυτό. Έδωσα πανελλήνιες το 2006, πέρασα στην Κοινωνιολογία, πέρασα στο Μεταπτυχιακό Κοινωνικού Αποκλεισμού και τελείωσα πρώτη στη βαθμολογία.»