Παρίσι αστυνομία στον Σηκουάνα

Covid19: Οι Θεσσαλονικείς στον Θερμαϊκό - Oι Παριζιάνοι στον Σηκουάνα

Τα μέτρα κατά της covid-19 συνεχίζονται αλλά η πανδημία δεν λέει να ”κοπάσει”. Οι Ευρωπαίοι ξεχύνονται στους δρόμους με σύμμαχο τον καλό καιρό και αναζητούν μια διέξοδο κοντά σε θάλασσες ή ποτάμια (ό,τι διαθέτει η κάθε πόλη),  απολαμβάνοντας τη βόλτα τους. Οι εξορμήσεις αυτές,  μοιάζουν να είναι η μόνη επιλογή με τα καφέ και τα εστιατόρια κλειστά…

Τί συνέβη στο Παρίσι;

Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Μαρτίου το απόγευμα, στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19, στις όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι, λόγω συνωστισμού-συγχρωτισμού.

Kατά τη διάρκεια της παρουσίασης της μαζικής επιχείρησης εμβολιασμού στη Γαλλική πρωτεύουσα, ο επικεφαλής της αστυνομίας, Didier Lallement, είχε προειδοποιήσει ότι αν παρατηρούσε σε συγκεντρώσεις μη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, η αστυνομία θα έπαιρνε δραστικά μέτρα . Το ηλιόλουστο Σάββατο, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Σηκουάνα και απαλάμβαναν τη βόλτα και τον ήλιο.

Τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Παρισιού δημοσίευσαν αρκετά tweets ζητώντας την τήρηση των μέτρων, (μάσκα και αποστάσεις), πριν αποφασίστει να επέμβουν δραστικά…

“Οι δυνάμεις ασφαλείας παρεμβαίνουν για να τερματίσουν αυτές τις συγκεντρώσεις του πληθυσμου”, διευκρίνισε ο αρχηγός της επικεφαλής της Γαλλικής Αστυνομίας.

Εικόνα

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι έχει τεθεί  “υπό ενισχυμένη παρακολούθηση” λόγω της πανδημίας. Αν και δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο όπως σε άλλες περιοχές της Γαλλίας,  συγκαταλέγεται στις περιοχές όπου ο ιός κυκλοφορεί ιδιαίτερα γρήγορα.

Επιπλέον απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως στις όχθες του Σηκουάνα και στις όχθες του καναλιού Saint-Martin από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως