Δ.Καλαμαριάς: Αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα, μετά από δύο χρόνια παύσης εξαιτίας της πανδημίας

Στο κατάμεστο από κόσμο πάρκο του Ούλοφ Πάλμε αναβίωσε το «έθιμο του Κλήδονα», σε μία όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με πέντε Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. Χορός, τραγούδι κι ένα ταξίδι στο παρελθόν καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους, που έσπευσαν να δουν από κοντά το έθιμο, το οποίο αναβιώνει τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχοντας τις ρίζες του στη Μικρά Ασία.

«Φουντώνει η μνήμη για τους προγόνους μας 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, φουντώνει η θέληση όλων μας, να μην ξεχνάμε ποιοι ήταν οι πρόγονοί μας, από που ξεκινήσαμε, με τι μεράκι, με τι αξίες και με τι προκοπή μας μπολιάσανε οι παππούδες μας και να προσπαθούμε τον τόπο μας, να τον κάνουμε καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε» είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή», ο Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς «ΒΟΡΕΑΔΕΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΑΞΙΑΡΧΗ», ο Προοδευτικός Σύλλογος Αρετσούς & Δέρκων και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα».

Την αναβίωση το εθίμου παρακολούθησαν από κοντά ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Διαβάστε επίσης:

Χ.Α.Ν.Θ: Ημέρα Ενημέρωσης για τη δωρεά Μυελού των Οστών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως