{ Υγεία }

Δ. Κορδελιού - Ευόσμου: Spot για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Δ. Κορδελιού - Ευόσμου: Spot για την πρόληψη του καρκίνου του μαστούΤο 1Ο spot της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δ. Κορδελιού - Ευόσμου εστίασε και μεταδίδει το μήνυμα της πρόληψης σε όλες τις γυναίκες

Με πρώτο σταθμό την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και με πρώτο μήνυμα αυτό της «ΠΡΟΛΗΨΗΣ», ξεκινά το πρωτοποριακό ταξίδι της, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, στον τόπο της ψηφιακής τεχνοεπιστήμης και στον κυβερνοχώρο του 21ου αιώνα.

Πρόκειται για μία σύγχρονη πρωτοβουλία και ταυτόχρονα πρωτοποριακή πολιτιστική δράση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία αφορά στην δημιουργία και παραγωγή spot, τα οποία θα αναρτώνται στα social media, με στόχο να μεταδίδουν στους πολίτες– και κυρίως στη Νεολαία- έγκαιρα και έγκριτα μηνύματα της εποχής μας.

Και με δεδομένο ότι:
-ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
-η 25η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστο
ύ και
-ότι στη χώρα μας ο καρκίνος του μαστού προσβάλει 4.500 γυναίκες ετησίως αλλά η έγκαιρη διάγνωση στα αρχικά στάδια αποδεδειγμένα ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ
για αυτό και το πρώτο spot της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – ως σύγχρονος Πολιτιστικός διαδικτυακός φορέας ενημέρωσης- εστίασε και μεταδίδει το μήνυμα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, μέσα από μια δυνατή, διαχρονική συμβολική εικόνα.
«Η μήτρα γεννά και ο μαστός τρέφει τη ζωή. Οι συμβολισμοί του γυναικείου σώματος ταυτίζονται με αυτά της ύπαρξης μας γι αυτό και η κοινωνία οφείλει να αγκαλιάζει και να προστατεύει τη γυναίκα. Ο καρκίνος του μαστού είναι μία μάστιγα που ταλανίζει χιλιάδες γυναίκες ετησίως. Ευτυχώς όμως με τα μέσα που διαθέτει πλέον η επιστήμη ο καρκίνος μπορεί να εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Οι γυναίκες χρωστούν πρωτίστως στον εαυτό τους και δευτερευόντως σε όσους εξαρτώνται από αυτές τον ετήσιο έλεγχο για καρκίνο του μαστού. Μία διαδικασία που αποδεδειγμένα σώζει ζωές και η οποία πρέπει να γίνει ρουτίνα για όλες τις γυναίκες χωρίς, φόβο και χωρίς ταμπού. Με αφορμή λοιπόν, την 25η Οκτωβρίου ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αξιοποιεί τον σύγχρονο δίαυλο επικοινωνίας με τους χρήστες του διαδικτύου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους για τον καρκίνο του μαστού» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός .

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, επιλέχθηκε «το χέρι» το αιώνιο σύμβολο της δύναμης, της στήριξης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, να ζωγραφίζει , ένα άλλο παγκόσμιο σύμβολο το γνωστό σε όλους το ροζ κορδελάκι του καρκίνου του Μαστού.
« Με αυτόν τον συμβολισμό λέμε σε όλες τις γυναίκες ότι αφού «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ & ΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 24 ώρες το 24ωρο » η ευθύνη της έγκαιρης διάγνωσης και του τακτικού προληπτικού ελέγχου, είναι εξ ολοκλήρου δική μας. Αυτό το μικρό χεράκι που βλέπουμε να ζωγραφίζει την ροζ κορδέλα πρέπει να έχει στήριγμα του… το δικό μας, μεγαλώνοντας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού επισημαίνοντας ότι με τον παραλληλισμό αυτό περνάμε και στην νεότερη γενιά το μήνυμα και την αξία της πρόληψης.

Το μήνυμα του 1ου spot είναι :

«Αυτοεξέταση - Κλινική Εξέταση – Μαστογραφία»

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

-Η γνώση είναι δύναμη

-Η ενημέρωση υγεία

-Η φροντίδα στάση ζωής

- Η ψηλάφηση καθημερινότητα

-Η αντιμετώπιση δικαίωμα

- Η διάγνωση καθήκον

και

η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι η Νίκη της ΖΩΗΣ.

Η δική σου ΝΙΚΗ, της δική σου ΖΩΗΣ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
graphic design: Μαρία Γιαννακίδου
Κείμενα :Νίκη Στρατηλάτη
Μουσική σύνθεση: Θάνος Μυλωνάς
video editing: Στέλλα Δέλλιου
speakage: Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Ευχαριστούμε την 7χρονη Ελισσάβετ για την τρυφερή συμμετοχή της.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ