Τεχνολογία

Δ. Πυλαίας Χορτιάτη: Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής για 65+

To internet δεν έχει e-λικία!

Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής για τους πολίτες 65+ προσφέρει ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας να εξοικιωθούν με την τεχνολογία!

Ειδικότερα, για την εξοικείωσή τους με τους υπολογιστές, τα tablet και τα κινητά τους τηλέφωνα, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη διοργανώνει δύο σεμινάρια, σε Πυλαία και Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

  • Στο Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής και Ελεύθερου Λογισμικού (Εγνατίας 96, Πυλαία), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 10.00 το πρωί
  • Στο ΚΑΠΗ Πανοράματος (Βενιζέλου 12, Πανόραμα), την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 10.00 το πρωί.

Γρήγορη και εύκολη επικοινωνία με τα εγγόνια και τον γιατρό!

Τα πεδία εφαρμογής των δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο είναι πολλά και ποικίλλουν από τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών –ιατρικών και διοικητικών- μέχρι την επικοινωνία με αγαπημένα τους πρόσωπα, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ψηφιακός Γραμματισμός στην Τρίτη Ηλικία», που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΝΟΗΣΙΣ.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν έτσι να εκδίδουν υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, να ενεργοποιούν τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης ή να εκδίδουν πιστοποιητικά δημοτολογίου ή ληξιαρχικές πράξεις. Ακόμη θα μπορούν να διεκπεραιώνουν αιτήματα μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ.

► Info

  • Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2310909216 εσωτ. 4 (για Πυλαία) και 2310344300 (για Πανόραμα), καθημερινές, ώρες 11:00-13:00.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια έχουν έως και 15 άτομα, ενώ κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αφίσα


Θεσσαλονίκη 24 Νοεμβρίου 2022