Δ. Νεάπολης-Συκεών: Παγωμένα και για το 2021 τα Δημοτικά Τέλη

Δ.Θεσσαλονίκης: Μείωση στα δημοτικά τέλη για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φορείς Πολιτισμού

Μείωση 40% στα δημοτικά τέλη εισηγείται για τρίτη χρονιά η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή καταθέτει πρόταση για νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5% οριζόντια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
«Αφουγκραζόμενη τη συνεχιζόμενη πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών αλλά και της υγειονομικής κρίσης, η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα προχωρά από την ανάληψη των καθηκόντων της σε μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη αθροιστικά κατά 30%. Ήδη τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε μειώσει τα τέλη κατά 25% και συνεχίζει σε νέα στήριξη -με πρόσθετες μειώσεις 5% στα δημοτικά τέλη- για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τις νέες επιχειρήσεις της πόλης», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Στη βάση στήριξης της νέα επιχειρηματικότητας ο Δήμος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι η πολιτική του είναι υποστηρικτική προς αυτήν την κατεύθυνση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών να επισημαίνει ότι η Διοίκηση πρωτοτοπορεί και προχωρά στη θέσπιση μειώσεων κατά 40% για δύο έτη από την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης.
Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και στον χώρο του πολιτισμού, όπως σημειώνεται, ο οποίος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα την περίοδο της πανδημίας, με μειώσεις 40% στα τέλη για πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις αναπροσαρμογές στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως