Δημήτρης Τζανακόπουλος

Δ. Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε καταστροφική»

Δριμεία κριτική στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας «επιτακτική την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής και της αναδιαμόρφωσης των προτεραιοτήτων».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχθηκε καταστροφική σε όλα τα πεδία».

«Η κρίσιμη μεταβλητή για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Αυτό είναι το πολιτικό γεγονός που θα καθορίσει την στάση των υπόλοιπων δυνάμεων της σημερινής δημοκρατικής αντιπολίτευσης και θα θέσει αμείλικτα διλήμματα σε όλους», τονίζει ο ίδιος, σημειώνοντας πως «ναι, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, υπάρχουν όμως και πρωτοφανείς δυνατότητες».

«Στην Ευρώπη υπάρχουν παραδείγματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε αλλά και νέες συνθήκες με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας αν υπάρχει πολιτική βούληση. Θα αναλάβουμε λοιπόν στα δύσκολα αλλά με πρώτιστη προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολλών», επισημαίνει ο Δημ. Τζανακόπουλος.

«Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ»

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημαίνει: «Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, συγκεκριμένα μέτρα για την ακρίβεια, εξάντληση των δυνατοτήτων για την επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, αυτόνομος ενεργειακός σχεδιασμός, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αναδρομική φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και διανομή τους στους καταναλωτές, κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη, Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη, στροφή στην πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική συνθέτουν ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής που μπορεί να αλλάξει την εικόνα διάλυσης και να ενισχύσει την κοινωνική πλειοψηφία».

«Το αντι – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει εξαντλήσει τα καύσιμα του και την προπαγανδιστική του αποτελεσματικότητα», υπογραμμίζει ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Το συνέδριο θα εστιάσει στις «απαραίτητες αλλαγές ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά μαζικό, αριστερό κόμμα»

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος στις 14-17 Απριλίου, ο Γραμματέας τονίζει πως «γίνεται σε μια ιστορική στιγμή τεράστιων ανακατατάξεων, σε μια συγκυρία όπου αναδιαμορφώνονται οι παγκόσμιες πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές συντεταγμένες».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι το συνέδριο θα εστιάσει στις «απαραίτητες αλλαγές ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά μαζικό, αριστερό κόμμα που θα αντιστοιχεί στις νέες μορφές άυλης παραγωγής και θα ανταποκρίνεται στην επιθυμία δημοκρατίας που τις συνοδεύει ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση αντιπροσώπευσης αλλά και την σύμφυτη κρίση του κομματικού φαινομένου».

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως