Δάφνη Καραβοκύρη: «Από 62 κιλά, έφτασα στα 39,5»

Με αφορμή το αυτοβιογραφικό της βιβλίο, η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη μίλησε για τη σκληρή μάχη που έδωσε με τη νευρική ανορεξία στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη «Ελένη».

Η δημοσιογράφος Δάφνη Kαραβοκύρη μιλά για το πρώτο της βιβλίο, το οποίο βασίζεται στα δύσκολα παιδικά της χρόνια, την ιδιαίτερη σχέση με τους γονείς της αλλά και στην σκληρή μάχη που έδωσε με τη νευρική ανορεξία.

Η Δάφνη Kαραβοκύρη είναι μία γυναίκα που περάσει από την νευρική ανορεξία και το βιβλίο που ετοιμάζει αναφέρεται στις δυσκολίες της παιδικής της ηλικίας.

«Όταν ήμουν παιδί ήταν άλλες εποχές. Δεν μπορούσες εύκολα να μοιραστείς ότι δεχόσουν βία στο σπίτι. Η μητέρα μου είναι διαγνωσμένη με διπολική διαταραχή, πέρασε καρκίνο και η διέξοδος της ήταν το αλκοόλ».

Η δημοσιογράφος είπε πως όταν την «επισκέφτηκε» η νευρική ανορεξία ήταν 62 κιλά και έφτασε να ζυγίζει 39,5.

«Στέρησα από τον εαυτό μου την τροφή γιατί ήταν ένας τρόπος να ξεσπάσω. Όταν νόσησα από νευρική ανορεξία δεν ήμουν εγώ. Η ζυγαριά έδειχνε μείον και ο καθρέφτης συν. Άρχιζαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα, το δέρμα μου έγινε σαν χαρτί, μου κόπηκε η περίοδος».

Η ίδια είπε πως κατάφερε να βγει από τον λαβύρινθο της νευρικής ανορεξίας γιατί είχε δίπλα της τον πατέρα της.

«Τώρα έχω την καλύτερη σχέση με το φαγητό. Η νευρική ανορεξία ανήκει στο παρελθόν υπάρχει μόνο σαν θύμηση».


Life | Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως