{ Τελευταία νέα }

Δανάη Στράτου:Ο Γιάνης πάλεψε πολύ για την πατρίδα του το 2015


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Δανάη Στράτου:Ο Γιάνης πάλεψε πολύ για την πατρίδα του το 2015Στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα μίλησε η εικαστικός και σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου

Στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα μίλησε η εικαστικός και σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου. «Πάντα προτιμώ να μιλάω για τη τέχνη μου και χαίρομαι που μου προτείνατε να μιλήσουμε γι? αυτό σήμερα. Θεωρώ βέβαια ότι και η τέχνη εμπεριέχει πολιτική μέσα. Είναι μια πολιτική πράξη. Δεν καθιστά η θεματική ένα έργο πολιτικό. Έχει να κάνει με τη γενικότερη στάση. Οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι που αφουγκράζονται την κοινωνία και τον κόσμο στον οποίον ζουν. Είναι σημαντικό να φωτίζουμε μέσα από τη γλώσσα της τέχνης τα διάφορα θέματα» ανέφερε η κ. Στράτου και πρόσθεσε
«Σπούδασα στο Λονδίνο. Πάντα με ενδιέφερε να εξερευνήσω τον πλανήτη Γη και τους ανθρώπους του. Με ενδιέφεραν τα στοιχεία της φύσης. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι στο εργαστήρι και να δουλεύω μόνη μου. Θέλω να μαθαίνω, να επικοινωνώ με τον κόσμο. Να χρησιμοποιώ νέα υλικά. Ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα γίνει ένα έργο, μπορεί να αλλάξω το υλικό που χρησιμοποιώ» και συνέχισε μιλώντας για ένα από τα πιο γνωστά έργα της.
«Το Desert breath το έργο μου που ολοκληρώθηκε το 1997 στην έρημο, φαίνεται από το διάστημα. Δυστυχώς η ζωή και οι συγκυρίες έφεραν αυτή την εμπλοκή με την πολιτική. Με το Γιάνη γνωριστήκαμε το 2005. Τότε παρακολουθούσε εκείνος τις δικές μου δραστηριότητες περισσότερο» είπε η κ. Στράτου αναφερόμενη στον σύζυγό της. «Κάποτε μου είχε εξηγήσει ότι πάντα κάτω από κάθε κρίση στην ανθρωπότητα είναι η οικονομία. Το 2006 ήμουν παρούσα σε ομιλία του Γιάνη. Προέβλεψε τότε ότι θα γίνει κρίση στα ακίνητα στις ΗΠΑ. Αυτό δεν συνέβη γιατί ήταν μάντης. Αλλά ύστερα από μια 20ετή ενδελεχή μελέτη του συστήματος του καπιταλισμού» σημείωσε και είπε επίσης ότι εκτιμά πως η οικονομική κρίση θα βαθύνει περισσότερο. 
Ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου στο ΜέΡΑ25,  αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στο κόμμα του ανδρός της. «Βοήθησα ενεργά γιατί πίστευα ότι η φωνή του ΜέΡΑ25 έπρεπε να είναι στην Βουλή. Τέχνη και πολιτική μπορούν να έχουν έναν διάλογο που ωφελούν την κοινωνία. Αυτό πιστεύουμε με το Γιάνη» σημείωσε. «Οι προθέσεις είναι καλές. Το κατά πόσον θα επιτευχθούν δεν είναι πάντοτε στο χέρι μας.
Ο Γιάνης πάλεψε πολύ για την πατρίδα του το 2015» συμπλήρωσε σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015.  Στη συνέχεια, σχολίασε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Συμφωνούσα με όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, στη ΔΕΘ, εννοώ σε όσα άκουσα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί υπέγραψαν όλα αυτά τα πράγματα που κατηγορεί τώρα και γιατί δε ξεκίνησαν να τα αλλάζουν νωρίτερα. Φορολογία, προπληρωμή φόρου. Γιατί υπέκυψε και είπε ναι σε όλα; Δεν μπορεί να κάνει πειστική αντιπολίτευση. Τσιμεντοποίηση των αιγιαλών. Το άσυλο; O συγκεντρωτισμός του επιτελικού κράτους; Είδατε τι νόμους πέρασε η ΝΔ» είπε για την κυβέρνηση και πρόσθεσε πως «εμείς προτείνουμε λύσεις που δεν έχουν μέσα την Αστυνομία. Και χωρίς να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Πανεπιστήμια».  Στη συνέχεια, μίλησε για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στο Δωμάτιο», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του συζύγου της λέγοντας  «Σημαντικό που έγινε η ταινία. Ο Χρήστος Λούλης είναι εξαιρετικός στο ρόλο του. Ο Γιάνης δεν έχει ντουμπλάρει τη φωνή του στο τρέιλερ».
Τέλος, τόνισε πως Βαρουφάκης και Γαβράς άκουσαν μαζί της ηχογραφημένες συνομιλίες του πρώτου, ενώ σχετικά με αυτή την πράξη του άνδρα της επανέλαβε πως «ως κρατικός λειτουργός είχε υποχρέωσή προς το δημόσιο συμφέρον, να καταγράφει όλα αυτά, αφού δεν υπάρχουν πρακτικά. Προσωπικά πάντως, δεν τις έχω ακούσει».

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ