Δαρδαμανέλης - Συνέντευξη τύπου -Μαρίνα

Δαρδαμανέλης μετά και την απόφαση του ΣτΕ: «Δεν κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές»

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης σε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης της Μαρίνας Αρετσούς μετά την απόφαση του ΣτΕ, που ακυρώνει ουσιαστικά τη διαδικασία διαγωνισμού.

Ο κ. Δαρδαμανέλης δήλωσε συγκεκριμένα.

«Με μεγάλη χαρά πήραμε στα χέρια μας την απόφαση του ΣτΕ. Είναι πρωτοποριακή δεν έχει ξαναβγεί τέτοια απόφαση από το ΣτΕ για αντίστοιχη διαδικασία του ΤΑΪΠΕΔ. Αυτό που φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτό, από πλευράς του ανώτατου δικαστηρίου, είναι ότι η μαρίνα της Αρετσούς είναι ένας χώρος, που ναι μεν πρέπει να αξιοποιηθεί, αλλά από κει και πέρα ως διαδικασία θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση και μετά να γίνει η όποια διαγωνιστική διαδικασία. Με αυτήν την απόφαση παγώνει ο διαγωνισμός, ακυρώνεται η όλη διαδικασία και είναι μία μεγάλη ευκαιρία από μεριάς ΤΑΪΠΕΔ και Υπερταμείου, να αναδιαμορφώσουν άποψη αυτή τη φορά κι έναν διαγωνισμό, λαμβάνοντας υπόψη την άποψη του Δήμου, η οποία έτσι κι αλλιώς σε προφορικό επίπεδο είχε γίνει αποδεκτή».

Διαβάστε σχετικά: ΤΑΙΠΕΔ- Ακύρωση του διαγωνισμού για τη μαρίνα της Καλαμαριάς

Ο κ. Δαρδαμανέλης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Καλαμαριάς επιθυμεί την αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς, ωστόσο θα πρέπει να υιοθετηθούν οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, μετά και από σχετική απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δήμου.

«Είχαμε δύο βασικά προαπαιτούμενα, αφενός μεν να παραχωρηθεί η πλαζ της Αρετσούς στον Δήμο Καλαμαριάς από την ΕΤΑΔ. Αυτό έχει ξεκινήσει ως διαδικασία έχει γίνει μία πρόταση της ΕΤΑΔ, η οποία βέβαια έχει καταψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει ένα δεύτερο προαπαιτούμενο, η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου, ένα έργο το οποίο περιμένουμε εντός του Απριλίου να εγκριθεί η χρηματοδότησή του μέσα από το τομεακό πρόγραμμα αλιείας. Και το βασικότερο αίτημά μας έχει να κάνει με αυτή καθ’ αυτή την επένδυση, την αξιοποίηση της μαρίνας, που δεν είναι άλλο από το συντελεστή δόμησης και τις χρήσεις γης που προβλέπονται. Ως Καλαμαριά δεν έχουμε ανάγκη από ακόμη μία γειτονιά. Αυτό που μας λείπει είναι η αναψυχή και ο τουρισμός κι αυτό πρέπει να προωθήσουμε. Γι’ αυτό κάναμε τη συγκεκριμένη πρόταση και γι’ αυτό έτυχε της αποδοχής της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου», κατέληξε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Διαβάστε επίσης

Δαρδαμανέλης: Η διεκδίκηση του δήμου είναι για μένα μονόδρομος – Συνέντευξη

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως