Δαρδαμανέλης - Τσαλικάκης

Δαρδαμανέλης - Τσαλικάκης: Εμβολιασμοί με όλους τους τρόπους

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Διευθυντής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης συναντήθηκαν στο θεατράκι της Χηλής στην Καλαμαριά και προχώρησαν σε δηλώσεις για τους εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού.

Όπως ανέφεραν, η συνεργασία του δήμου Καλαμαριάς με την 4η ΥΠΕ για τους εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού ή κατ’ οίκον, συνεχίζεται κανονικά για όσους επιθυμούν να κάνουν την πρώτη ή την αναμνηστική δόση.

Παρών ο Δαρδαμανέλης για τον εμβολιασμό ηλικιωμένης 

O κ. Δαρδαμανέλης σε δήλωσή του σχετικά με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού τόνισε ότι πλέον έχει γίνει ό,τι είναι δυνατό, έχοντας δώσει όλες τις διευκολύνσεις σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ο Δήμαρχος έδωσε μάλιστα το παράδειγμα μιας ηλικιωμένης της οποίας έχουν νοσήσει πολλοί συγγενείς της και εκείνη αποφάσισε να εμβολιαστεί μονάχα παρουσία δημάρχου.Στο αίτημα ο δήμαρχος φυσικά ανταποκρίθηκε θετικά, προτείνοντας στους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Εμβολιασμός
Εμβολιασμός από κινητή ομάδα της 4ης ΥΠΕ

Τσαλικάκης: Όλοι οι υγειονομικοί της περιφέρειας έχουν ταχθεί στον αγώνα του εμβολιασμού

O κ. Τσαλικάκης στις σχετικές δηλώσεις του, σημείωσε ότι η 4η ΥΠΕ έχει «οργώσει» με τις κινητές της μονάδες την περιφέρεια για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον,  τον οποίο και έχει θέσει σε πλήρη προτεραιότητα, κυρίως για την πρώτη και έπειτα για την αναμνηστική δόση.

Επεσήμανε επίσης ότι και τα σταθερά σημεία εμβολιασμών λειτουργούν κανονικά, με τα κέντρα υγείας της περιφέρειας να πραγματοποιούν εμβολιασμούς τις Κυριακές όπως και  πολλά παιδιατρικά κέντρα και νοσοκομεία.  Ο κ Τσαλικάκης τόνισε επίσης ότι όλοι οι υγειονομικοί της περιφέρειας, πέρα από τις νοσηλείες και τα λοιπά τους καθήκοντα, έχουν ταχθεί στον αγώνα του εμβολιασμού ενώ τόνισε πως οι κινητές ομάδες θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε το ζητήσει.

Σε ό,τι αφορά τη γενική κατάσταση των νοσοκομείων της υγειονομικής περιφέρειας, ο κ. Τσαλικάκης  δήλωσε πως αυτή κρίνεται σταθερή με περίπου 40 εισαγωγές ανά εφημερία στη Θεσσαλονίκη,  με τα νούμερα στην περιφέρεια είναι ελαφρώς καλύτερα.

Τέλος, σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στις ΜΕΘ καθώς η πληρότητα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 100% τόσο στο ΑΧΕΠΑ όσο και στο Ιπποκράτειο.

Κινητή Μονάδα
Κινητή ομάδα της 4ης ΥΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Η νέα μετάλλαξη ΒΑ.2 δεν έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως