αγριογούρουνα

Δασαρχείο Θεσσαλονίκης: Μην ταΐζετε τα αγριογούρουνα

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης προειδοποιεί τους κατοίκους του Πανοράματος να μην δίνουν τροφή στα αγριογούρουνα τα οποία έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην περιοχή.   

Σχετική ενημέρωση έκανε στη Μητροπολιτική Επιτροπή, ο πρόεδρος του οργάνου, Μιχάλης Τζώλλας, ο οποίος επισήμανε ότι τα αγριογούρουνα βρίσκουν τροφή σε κάδους και αυλές. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, επικαλούμενος την ανακοίνωση του δασαρχείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε αυτό ώστε να προβλεφθεί η παγίδευση και η μεταφορά των ζώων εκτός της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι το βασικότερο μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι οι κάτοικοι να μην ταϊζουν τα συγκεκριμένα ζώα, προκειμένου αυτά να αναζητήσουν τροφή στο περιαστικό δάσος. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η ανακοίνωση αναφέρει πως οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται.   

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισήμανε, σε δηλώσεις του, ότι πράγματι εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες ένα κοπάδι αγριογούρουνων το οποίο παγιδεύτηκε σε κλουβιά και απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την περιοχή του λόφου Ανάληψη, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Δήμο και με προσωπική παρέμβαση του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου. Ο κ. Καϊτεζίδης διευκρίνισε, ακόμη, ότι στη σχετική εγκύκλιο του Δασαρχείου περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις προς τους πολίτες να κλείνουν τις πόρτες στους κήπους για να μην υπάρχουν φθορές και όπου υπάρχουν σκύλοι να είναι δεμένοι με λουρί.   

«Εγώ έχω στείλει πάνω από 15 επιστολές προσωπικά, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και το Δασαρχείο επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του γεγονότος και την πιθανότητα να προκληθούν δυστυχήματα. Από την πλευρά τους, πολίτες, αναφέρουν συχνά πυκνά ότι έχουν υποστεί ζημιές στους κήπους ενώ σημειώθηκαν 3 – 4 ατυχήματα με αυτοκίνητα από πρόσκρουση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη. Διευκρίνισε, τέλος, ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο Δήμο αλλά όλους τους Δήμους που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.   
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως