{ Τελευταία νέα }

Δασική πυρκαγιά κοντά στο Τσερνομπίλ ενισχύει το επίπεδο ακτινοβολίας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Δασική πυρκαγιά κοντά στο Τσερνομπίλ ενισχύει το επίπεδο ακτινοβολίαςΗ πυρκαγιά βρίσκεται εντός της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνομπίλ των 2.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων

MINSK, Λευκορωσία - Η πυρκαγιά που καίει το δάσος στην περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ αναζωπυρώθηκε και προκαλεί αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας.
 
Η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί σε περίπου 100 στρέμματαδήλωσε ο Yehor Firsov, επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας οικολογικής επιθεώρησης της Ουκρανίας.
Το υπουργείο υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι 130 πυροσβέστες και δύο αεροπλάνα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά. Είπε ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας είχαν αυξηθεί στο κέντρο της φωτιάς.
Η πυρκαγιά βρίσκεται εντός της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνομπίλ των 2.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που δημιουργήθηκε μετά την καταστροφή του 1986 στο εργοστάσιο που έστειλε ένα σύννεφο ραδιενέργειας σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η ζώνη είναι σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη, παρότι περίπου 200 άνθρωποι παρέμειναν εκεί παρά τις εντολές να φύγουν.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ