Ματωμενο φεγγαρι

Δείτε Live το «Ματωμένο φεγγάρι» το Σαββατοκύριακο

Έρχεται το πρώτο «ματωμένο φεγγάρι» του 2022. Ολική έκλειψη Σελήνης το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου. Η κορύφωση της υπερπανσελήνου, θα σημειωθεί στις 16 του μήνα. Η επόμενη θα σημειωθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Το φαινόμενο εκτυλίσσεται το βράδυ της Κυριακής έως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με το φεγγάρι να παίρνει πορτακαλοκόκκινο χρώμα για περίπου 1,5 ώρα. Θα είναι το πρώτο “ματωμένο φεγγάρι” μέσα σε ένα χρόνο.

Οι παρατηρητές στο ανατολικό μισό της Βόρειας Αμερικής και σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαινόμενο, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Μερικά στάδια της έκλειψης θα είναι ορατά σε όλη την Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αλάσκα, Ασία και Αυστραλία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν.

Στην Ελλάδα, το φαινόμενο θα φτάσει στο ζενίθ του τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, στις 07.30 το πρωί. Το φαινόμενο όμως μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος και live από τη NASA

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως