{ Θέατρo }

Δείτε online το «Mistero buffo» του Ντάριο Φο μέχρι τη Δευτέρα 23/3

από την ομάδα Επτάρχεια του Θωμά Μοσχόπουλου


Κατηγορίες: Θέατρο

Δείτε online το «Mistero buffo» του Ντάριο Φο μέχρι τη Δευτέρα 23/3



Μέχρι τη Δευτέρα 23/3 θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο Youtube το καυστικά σατιρικό σπονδυλωτό έργο του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, «Mistero buffo».

Μέχρι τη Δευτέρα 23/3 θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο Youtube το καυστικά σατιρικό σπονδυλωτό έργο του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, «Mistero buffo» στην παράσταση που ανέβηκε τη διετία 2012-2013 στο Θέατρο Θησείο και σε όλη την Ελλάδα από την ομάδα Επτάρχεια του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου με τους μόνιμους συνεργάτες του, ηθοποιούς Αννα Καλαϊτζίδου, Αννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Θάνο Τοκάκη, Γιώργο Χρυσοστόμου σε συμπαραγωγή με τη Λυκόφως.

Το «Mistero buffo» (1969) σε μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου παίζεται ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμούσε και ο ίδιος ο συγγραφέας του, χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς.
Ο Ντάριο Φο μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική αντιεξουσιαστική σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

«Αν ο Ντάριο Φο ήταν ανάμεσά μας θα απαιτούσε να μοιραστούμε (πιστεύω εγώ και ίσως να είμαι αφελής) την παράστασή μας, αυτές τις μέρες.Έτσι, μετά και από την απαίτηση δεκάδων φίλων και συναδέλφων και θεατών, ανεβάζω μέχρι την Δευτέρα -οπότε βιαστείτε- την αγαπημένη μας παράσταση» γράφει ο Αργύρης Ξάφης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Μιχελή

Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου

Υπ. Επικοινωνίας: Βάσω Βασιλάτου
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Γραφιστικά: Σάκης Στριτσίδης
Σχέδιο Αφίσας: Βίκτωρ Μοσχόπουλος

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ