{ Life }

Δερματολογία: Οριστική απαλλαγή από κυτταρίτιδα, λίπος, ραβδώσεις, ρυτίδες χωρίς χειρουργικές παρεμβάσεις

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Δερματολογία: Οριστική απαλλαγή από κυτταρίτιδα, λίπος, ραβδώσεις, ρυτίδες χωρίς χειρουργικές παρεμβάσειςΗ μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, στην οποία ενίονται στο δέρμα συμβατικά ή μη φάρμακα, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλες ουσίες ειδικές για το πρόβλημα που κάθε φορά υπάρχει.

Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, στην οποία ενίονται στο δέρμα συμβατικά ή μη φάρμακα, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλες ουσίες ειδικές για το πρόβλημα που κάθε φορά υπάρχει. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.
Οι εφαρμογές της στη δερματολογία περιλαμβάνουν τα εξής:
 
κυτταρίτιδα,
λιπόλυση,
ραβδώσεις,
ρυτίδες

► Kυτταρίτιδα: Συνίσταται από την υπερτροφική παραγωγή λιπωδών κυττάρων στο υπόδερµα και από αγγειακές και λεµφικές ανωµαλίες, οι οποίες επιφέρουν κατακράτηση υγρών στους συνδετικούς ιστούς. Ξεκινά σε ηλικία συνήθως 20 – 35 ετών, δηµιουργώντας πολλές φορές ανησυχία, έλλειψη αυτοεκτίµησης και συχνά περιορισµό των κοινωνικών δραστηριοτήτων στους πάσχοντες. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 10 συνεδρίες. Οι ανεπιθύµητες ενέργειες είναι ελάχιστες (µικροεκχυµώσεις, ελαφρύ αίσθηµα πόνου και/ή οίδηµα για 1-5 ηµέρες)
 
► Λιπόλυση Γίνεται µε ενέσεις φωσφατιδυλχολίνης, ένα φωσφολιπίδιο που βρίσκεται σε αφθονία στις κυτταρικές µεµβράνες. Η φωσφατιδυλχολίνη µπορεί να αλλάξει το µεταβολισµό της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, να αυξήσει τη διαλυτότητα της χοληστερίνης και να αλλάξει τη σύνθεση των αποθεµάτων λίπους. Στην δερµατολογία χρησιµοποιείται στη µείωση των τοπικών αποθεµάτων λίπους στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους µηρούς και το διπλοσάγωνο.
Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 1-5 συνεδρίες µε µέσο µεσοδιάστηµα 15 ηµερών. Οι ανεπιθύµητες ενέργειες συμβαίνουν στις πρώτες 1-2 ηµέρες µετά τη θεραπεία και περιλαµβάνουν τοπικό οίδηµα, ερυθρότητα, αύξηση της τοπικής θερµοκρασίας, ελαφρύ πόνο και ίσως κνησµό. Αντιµετωπίζονται εάν χρειαστεί µε συµπίεση, αναλγητικά και αντιφλεγµονώδη φάρµακα.
 
► Ραβδώσεις (ραγάδες) Προκαλούνται από τη διαστολή των ινών του κολλαγόνου. Η µεσοθεραπεία γίνεται µε κοκτέιλ DMAE, υαλουρονικού οξέος, βιταµινών και ιχνοστοιχείων. Το DMAE διεγείροντας τα µυοεπιθηλιακά κύτταρα συµβάλλει στη σύσφιξη των ινών κολλαγόνου, στη µείωση του εύρους και στη µείωση της αποχρωµατισµένης όψης των ραβδώσεων. Χρειάζονται και εδώ 10 θεραπευτικές συνεδρίες µε µεσοδιάστηµα 1-2 εβδοµάδων. Η ολοκλήρωση της θεραπείας γίνεται σε 2-3 µήνες
 
► Ρυτίδες - ενυδάτωση προσώπου Η µεσοθεραπεία προάγει τη θρέψη και αναζωογόνηση του δέρµατος, την παραγωγή κολλαγόνου, τη διέγερση του µεταβολισµού και την καταπολέµηση των ελεύθερων ριζών και των τοξινών. Εµφυτεύµατα υαλουρονικού οξέος ενίονται κυρίως κάτω από τις ρινοπαρειακές ρυτίδες και στο περίγραµµα των χειλέων, αλλά και σε οποιαδήποτε λεπτή ρυτίδα του προσώπου (ανάλογα µε την πυκνότητα του σκευάσµατος). ∆ηµιουργείται έτσι ένα ”µαξιλαράκι” υαλουρονικού οξέος κάτω από τη ρυτίδα, µε τελικό αποτέλεσµα την εξάλειψή της. Η θεραπεία επαναλαµβάνεται κάθε εξάµηνο και δεν έχει καµία παρενέργεια, εκτός από ένα ελαφρύ οίδηµα και ερυθρότητα στην περιοχή, που διαρκεί από λίγες ώρες έως ηµέρες. Η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής, αφού το υαλουρονικό οξύ απαντάται ούτως ή άλλως φυσικά στο δέρµα του ανθρώπου. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 5-7 συνεδρίες 

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους Μεσοθεραπείας ώστε να αντιμετωπίζουμε  το πρόβλημα που υπάρχει.  Επικοινωνήστε άμεσα με το ιατρείο της δερματολόγου Μαρία Βογιατζή, για να κλείσετε ραντεβού για μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία 
 
Info
Μαρία Βογιατζή
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Βαζελωνος 32, 55132 Καλαμαρια
τηλ: 2310443318
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ