Γιώργος Τράγκας

Δεσμεύεται η περιουσία του Τράγκα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, το πόρισμα των ελεγκτών αναμένεται να επικεντρώνεται κυρίως στη Μαρία Καρρά, τη χήρα του δημοσιογράφου και εκδότη επειδή φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στο Μονακό και τις ΗΠΑ οι οποίοι ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των τραπεζών στις οποίες ο Τράγκας (ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν φορολογικός κάτοικος του Μονακό) και η σύζυγός του διατηρούσαν κοινούς καταθετικούς λογαριασμούς.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ελέγχει εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες και τις φορολογικές δηλώσεις του εκλιπόντος και της συζύγου του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επιτέλους από το εξωτερικό τα στοιχεία για τις εταιρείες και τους ισολογισμούς τους καθώς και αναλυτικές καταστάσεις των κινήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε από κοινού το ζεύγος.

Πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση εικάζουν ότι μετά τη σύνταξη του πορίσματος και εφόσον προκύψουν τα στοιχεία, η αρμόδια ελεγκτική αρχή ενδέχεται να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών.

Η Μαρία Καρρά εδώ και αρκετό καιρό κατοικεί πλέον στο εξωτερικό και από εκεί συντονίζει τις όποιες ενέργειες αφορούν τη μυθική κληρονομιά με τα 17 ακίνητα, τα εκατομμύρια ευρώ των καταθέσεων, τα αυτοκίνητα και τις θυρίδες σε τράπεζες του Μονακό. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχουν εντοπιστεί ράβδοι χρυσού στο εξωτερικό που φέρεται να αγοράστηκαν σχετικά πρόσφατα και ένα τουλάχιστον ίχνος «κίνησης» από τραπεζικό λογαριασμό, που έγινε μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών ζήτησε συνδρομή σε έρευνα, σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε αποκλειστικά η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: «Παρακαλούμε με κοινοποίηση της παρούσας στα μέλη σας, να λάβουμε αντίγραφα των οποιωνδήποτε εξωδίκων» που αντάλλαξαν η Μαρία Καρρά, ο Γιάννης Τράγκας και ο Φρειδερίκος Τράγκας από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.

Ανοιχτό πάντως παραμένει το θέμα της αποδοχής της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα. Την Παρασκευή η χήρα του δημοσιογράφου θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνάντηση με τους δύο γιους του δημοσιογράφου, προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα της αποδοχής της διαθήκης. Τελικά επέλεξε να μην παραστεί και το ραντεβού να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και δεν έλαβε μέροςς ούτε καν στην τηλεδιάσκεψη.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Τράγκας: Στο φως της δημοσιότητας η ιδιόχειρη διαθήκη του

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως