{ Μουσική }

Ο Βασίλης Λέκκας συναντά τους ΣυνΩΔΗπόρους

σε Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη

Ο Βασίλης Λέκκας συναντά τους ΣυνΩΔΗπόρους

Η χορωδία του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας ΣυνΩΔΗπόροι παρουσιάζει το πρόγραμμα της Φθινοπωρινής περιοδείας με τον Βασίλη Λέκκα, πραγματοποιώντας 4 προσεγμένες συναυλίες.
Τέσσερις προσεγμένες συναυλίες θα πραγματοποιήσει η χορωδία ΣυνΩΔΗπόροι με τον Βασίλη Λέκκα, στην Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και την Ξάνθη.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: ΚΑΒΑΛΑ, Φρούριο, ώρα έναρξης 21:30.
Σημεία προπώλησης: ΠΑΛΛΑΔΙΟ, Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κεντρική Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώρα έναρξης 21:00.
Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Cafe "Σάρωθρον".

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: ΔΡΑΜΑ, Αμφιθέατρο Δημοτικού Ωδείου, ώρα έναρξης 21:00.
Σημεία προπώλησης: Κυλικείο Δημοτικού Ωδείου Δράμας, Ζαχαροπλαστείο "ΣΙΜΟΣ".

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου: ΞΑΝΘΗ, Δημοτικό Αμφιθέατρο, ώρα έναρξης 21:00.
Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο "δύο", Studio ITALOS, Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 7 ευρώ (Γενική Είσοδος), ενώ η προπώληση στα 5 ευρώ.

Η χορωδία "ΣυνΩΔΗπόροι" δημιουργήθηκε από τον Κώστα Κατιώνη και μια ομάδα μουσικόφιλων χορωδών - από μια προηγούμενη συνεργασία τους - που αποτέλεσαν τον πυρήνα για την δημιουργία της νέας χορωδίας οι οποίοι, το 2008 συγκεντρώθηκαν για να συγκροτήσουν τη νέα χορωδία πιο διευρυμένη, ανοιχτή, σε όλους τους Καβαλιώτες. Βρήκαν στέγη στο "Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας" και σε πολύ σύντομο χρόνο η χορωδία αριθμούσε 50 μέλη, παίρνοντας το όνομα "ΣυνΩΔΗπόροι" εκ του προφανούς λογοπαιγνίου με τη λέξη "ωδή".

Από το Σεπτέμβρη του 2013 μέχρι σήμερα τη χορωδία έχει αναλάβει ο μουσικός Γιάννης Κανάκης, ο οποίος με τη βοήθεια του πιάνου "κουρδίζει" τους χορωδούς κάθε απόγευμα Δευτέρας. Από τη χρονιά αυτή η χορωδία αλλάζει ύφος, αποκτώντας τεχνική και συνοχή, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, ο οποίος διασκευάζει με απαράμιλλη τεχνική και δημιουργικότητα κομμάτια για τέσσερις και πλέον φωνές!
Από το 2015 κι έπειτα, ο χαρακτήρας της χορωδίας έγινε περισσότερο εξωστρεφής, γεγονός που έκανε τους ΣυνΩΔΗπόρους γνωστούς κι έξω από τα όρια της περιφέρειας. Έτσι, οι ΣυνΩΔΗπόροι τον Ιούνιο του 2015 είχαν την τιμή να παρευρεθούν στο ιστορικό θέατρο "Απόλλων" της Ερμούπολης, καθώς και μερικούς μήνες αργότερα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, κατόπιν προσκλήσεων αντίστοιχων φορέων. Κορυφαία δε στιγμή, αποτελεί ως τώρα, η μεγάλη συναυλία της χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμπράττοντας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή, τη Νένα Βενετσάνου και το Γιώργο Τοσικιάν, σε ένα αφιέρωμα στα "50 χρόνια τραγουδιών" του συνθέτη.
Τις τελευταίες εξέχουσες εμφανίσεις και τη γενικότερη εικόνα, οι ΣυνΩΔΗπόροι τις οφείλουν κατά ένα μεγάλο μέρος στον εξαίρετο μουσικό, ευφάνταστο πιανίστα και μαέστρο τους Γιάννη Κανάκη.

Η χορωδία "ΣυνΩΔΗπόροι" του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας στα πλαίσια της Φθινοπωρινής της περιοδείας με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, θα πραγματοποιήσει μια και μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017.
Η συναυλία θα λάβει χώρα στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στις 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7 ΕΥΡΩ - ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 5 ΕΥΡΩ
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
1) ΙΑΝΟΣ (πλατεία Αριστοτέλους)
2) Καφέ "Σάρωθρον" (Λαδάδικα)


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal