{ επικαιρότητα }

Η ημέρα που η Εντίθ Πιάφ είδε και ερωτεύτηκε τον Δημήτρη Χόρν

Η ημέρα που η Εντίθ Πιάφ είδε και ερωτεύτηκε τον Δημήτρη Χόρν

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1946, λίγο μετά το τέλος του Β? Παγκοσμίου Πολέμου, η Έντιθ Πιάφ, το «σπουργίτι», όπως την έλεγαν τρυφερά φίλοι και θαυμαστές, έδωσε μια παράσταση στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο θέατρο Μαρίκα Κοτοπούλη. Το θέατρο είχε γεμίσει ασφυκτικά και ανάμεσα στους θεατές βρισκόταν και ο 25χρονος τότε Δημήτρης Χόρν.
 
Η Έντιθ Πιάφ ήταν 6 χρόνια μεγαλύτερη του τότε. Μόλις τον είδε τον ερωτεύτηκε ακαριαία. Η έξαψή της ήταν τεράστια και ο έρωτάς της ακόμα μεγαλύτερος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη τις ημέρες παραμονής της στην Αθήνα και αν είχε επαφές με τον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό. Ένα γράμμα και ένα τηλεγράφημα που ακολούθησαν με παραλήπτη τον Χόρν, είναι όλα όσα ξέρουμε για την πιθανότατα μονόπλευρη εpωτική ιστορία.
 
Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1946, δυο ημέρες μετά την παράσταση, η Έντιθ Πιάφ θα γράψει ένα τετρασέλιδο γράμμα στον Χόρν. Ένα απόσπασμα της έλεγε:
 
Σ' αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα 'θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα...".
 
Δεν υπάρχουν στοιχεία για το άν ο Χόρν ανταποκρίθηκε. Βέβαια το τηλεγράφημα που εστάλη στις 13 Νοεμβρίου του 1946, αφήνει την υπόνοια ότι είχε προηγηθεί μεταξύ τους συνομιλία ή αλληλογραφία. Το τηλεγράφημα έγραφε:
 
«Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μην βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση».
 
Αν και μπορεί απλά να επρόκειτο για την αγωνία και την προσμονή της Έντιθ Πιάφ, που ίσως περίμενε απάντησή του ακόμα και δυο μήνες μετά το γράμμα. Ο Δημήτρης Χόρν, ήταν τότε παντρεμένος με την Ρίτα Φιλίππου. Έτσι, ο έρωτας της μεγάλης Γαλλίδας τραγουδίστριας δεν καρποφόρησε ποτέ και μάλλον δεν βρήκε ανταπόκριση.
 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal