{ επικαιρότητα }

Στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Αξιού ποταμού

Στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Αξιού ποταμού

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα Αξιού, που συνδέει το Ανατολικό με τη Βραχιά του Δήμου Δέλτα. Τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης γέφυρας πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο.
 
Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Με την ανακατασκευή της γέφυρας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και κυρίως των αγροτών, που αναγκάζονταν για πολλά χρόνια να διανύουν καθημερινά τεράστιες αποστάσεις -ακόμα και 40 χιλιομέτρων- προκειμένου να προσεγγίσουν τα χωράφια τους, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις ενός ή δύο χιλιομέτρων. Αυτή η επιβάρυνση σταματάει εδώ, σήμερα. Αποκαταστήσαμε τη λειτουργικότητα του υφιστάμενου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του ποταμού Αξιού και εξομαλύναμε πλήρως την κατάσταση ώστε να πραγματοποιούνται χωρίς εμπόδια οι αγροτικές και παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής».
 
Η γέφυρα έχει μήκος 171,2 μέτρα, πλάτος 9 μέτρα και ύψος 2,05 μέτρα. Πέραν της ανακατασκευής της γέφυρας ολοκληρώθηκαν όλα τα έργα σύνδεσής της με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και οι απαραίτητες οδικές προσβάσεις εκατέρωθεν του Αξιού. Όπως υπενθύμισε ο Περιφερειάρχης, τον Ιούνιο του 2012 στη διάρκεια των εκσκαφών, εντοπίστηκε πολεμικό υλικό, που καθυστέρησε για περίπου δυο χρόνια την ολοκλήρωση των έργων. Ακολούθησαν οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού και διασφαλίστηκε στο ακέραιο η λειτουργικότητα και η ασφάλεια συνολικά του χώρου, που ήταν προαπαιτούμενο για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Δήμαρχο Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο, όχι μόνο για τη συνδρομή του στην ολοκλήρωση του έργου αλλά και για τη μεθοδική δουλειά του στην αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων. Στο χαιρετισμό του ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε «συγκινημένος, γιατί έπειτα από πολυετή προσπάθεια έναντι των δυσκολιών της γραφειοκρατίας, νιώθω την ικανοποίηση της ουσιαστικής προσφοράς στους συμπολίτες μου».
 
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Β? Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Γιουτίκας και Γερακίνα Μπισμπινά, ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Χάρης Αηδονόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δέλτα.
 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal