{ Ομιλίες }

Οφθαλμολογικό Συνέδριο: «3rd Thessaloniki – Moorfields revision course in Ophthalmology»

Οφθαλμολογικό Συνέδριο: «3rd Thessaloniki – Moorfields revision course in Ophthalmology»

Με την συμμετοχή διεθνούς φήμης Βρετανών και Ελλήνων Οφθαλμιάτρων  και με  κορυφαία θεματολογία   το «3rd Thessaloniki – Moorfields revision course in Ophthalmology» αναμένεται να  αποτελέσει και πάλι πανευρωπαϊκό ιατρικό γεγονός.
 
Οι κορυφαίοι οφθαλμίατροι της Ευρώπης αναμένεται να παρουσιάσουν όλες τις νέες τεχνολογίες για τη τεχνητή όραση με γονιδιακή θεραπεία και βλαστοκύτταρα.
 
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν όλα τα νέα δεδομένα σε τεχνολογία και έρευνα αιχμής σχετικά με τη γονιδιακή θεραπεία και τα βλαστοκύτταρα, καθώς και όλες οι εξελίξεις για την τεχνητή όραση.
 
Συγκεκριμένα από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη για 3 ημέρες, όπου στο  «THE MET HOTEL» το παγκοσμίως αναγνωρισμένο -εδώ και δύο αιώνες-  Κέντρο  Οφθαλμολογικής Έρευνας και Εκπαίδευσης και διεθνούς κύρους Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου,  σε συνεργασία με την πρώτη Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στη Βόρεια Ελλάδα - το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής «  OPHTHALMICA»  Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν το 3rd Thessaloniki – Moorfields revision course in Ophthalmology.
 
 « Μέσα από κατάλληλα δομημένες διαλέξεις, διεθνούς φήμης Βρετανοί και Έλληνες  ομιλητές θα καλύψουν όλο το φάσμα της σύγχρονης Οφθαλμολογίας, ενημερώνοντας ειδικούς και ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους για κάθε διαγνωστική και θεραπευτική επιστημονική τελευταία εξέλιξη. Ταυτόχρονα «ειδικά φροντιστήρια» θα δίνουν την δυνατότητα εμβάθυνσης της γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε καίριους τομείς της Οφθαλμολογίας. Τέλος ο διαδραστικός χαρακτήρας του Συνεδρίου θα ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων και θα επιτρέπει την αυτοαξιολόγηση των γνώσεών τους με τη μέθοδο του televoting. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα νέα δεδομένα θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους επιστήμονες που πρωταγωνιστούν στις έρευνες στο κορυφαίο οφθαλμολογικό νοσοκομείο της Ευρώπης Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου. 'Ετσι οι έλληνες οφθαλμίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν απευθείας από τους ερευνητές.» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής και Οργανωτικής  Επιτροπής κ. Πάρης Τρανός FRCS -Ειδικός στη Χειρουργική Αμφιβληστροειδή - Ωχράς κηλίδας & Ενδοφθάλμιων Φλεγμονών.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται  σε ετήσια βάση στο Λονδίνο και ανά διετία στην Ελλάδα υπό την ευθύνη της «  OPHTHALMICA» στη Θεσσαλονίκη.
 
« Πιστοί στο ραντεβού μας με την εξέλιξη της Οφθαλμολογίας και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συνδιοργανώνουμε με επιστημονική  ευθύνη προς την Οφθαλμολογική Κοινότητα και με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους ασθενείς, το 3rd Thessaloniki – Moorfields revision course in Ophthalmology,  αποδεικνύοντας ότι η ίδρυση, η  λειτουργία και η αποστολή  της  «  OPHTHALMICA» είναι πολύπλευρη, είναι  διαρκής και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της Οφθαλμολογίας. Ειδικά φέτος το Συνέδριο  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί θα παρουσιασθούν όλες οι νεότερες εξελίξεις και όλες οι σύγχρονες θεραπείες των   οφθαλμολογικών  προβλημάτων όλων των ηλικιών  καθώς και όλες πρωτοποριακές μέθοδοι για τις μέχρι σήμερα «αθεράπευτες» οφθαλμολογικές παθήσεις» » δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica κ. Γρηγόρης Κέντρος
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 9.00πμ στο «THE MET HOTEL» .


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal