{ Εκπαίδευση }

«Κήπος» Σεμινάρια : Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός

συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τρίτη 3/10 στις 18:00


«Κήπος» Σεμινάρια : Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Ηρακλής ταξίδεψε στην μυθική Εσπερία για να κλέψει τα χρυσά μήλα από τον Κήπο των Εσπερίδων, έναν μυθικό κήπο που βρισκόταν στην σημερινή Ιβηρική Χερσόνησο στα όρια της οποίας υπάρχουν οι περίφημες Ηράκλειες Στήλες. Σε αυτή την μυθική χώρα σταυροδρόμι πολιτισμών και ιστορίας γεννήθηκε μια γλώσσα που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, όταν ο Κολόμβος ανακάλυψε αυτή την ήπειρο που θα ονομαζόταν αργότερα Αμερική.
 
Αν στην Ισπανία η παράδοση των πολιτισμών κόσμησε τα παλάτια των Αράβων που την κατέκτησαν με παραδεισένιους κήπους, οι Κονκισταδόρες άνοιξαν την πόρτα του μαγικού κήπου του Νέου Κόσμου από την Καλιφόρνια ως τη Γή του Πυρός. Σ?αυτό τον μυστικό κήπο των μύθων, των κατακτήσεων, των χαμένων πολιτισμών μπορεί κάποιος να μπει μιλώντας μόνο μία γλώσσα. Πάνω από 20 χώρες σε δύο ηπείρους, σχεδόν 500 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές μοιράζονται σε μια πολυπολιτισμική γλωσσική οικογένεια.
 
Μεγάλοι συγγραφείς όπως οι Θερβάντες και Μάρκες και ποιητές όπως οι Λόρκα και Νερούδα εκφράστηκαν σ' αυτή τη γλώσσα, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Πικάσσο, Νταλί, Ριβέρα και Φρίντα Κάλο σημάδεψαν με τα έργα τους την τέχνη του πλανήτη. Μία γλώσσα, χιλιάδες πολιτισμοί. Έλατε στον μυστικό κήπο των ισπανικών για να συνομιλήσετε με τον κόσμο.

«Κήπος» Σεμινάρια : Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός
Εισηγητής: Παναγιώτης Ξουπλίδης
Έναρξη: 02/10/2017
Λήξη: 05/06/2018

“Plus Ultra”, « παρά πέρα».
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 18:00-20:00 και το κόστος του θα είναι 10 ευρώ για κάθε συνάντηση.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τρίτη 3/10 στις 18:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Feliz otoño!
Εάν δεν εμπιστεύεστε το google για την μετάφραση και θέλετε να καταλάβετε τι γράψαμε μόλις...μάλλον τα ισπανικά θα είναι η καινούρια γλώσσα που θα χρειαστεί να μάθετε!
Ελάτε στην ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με το σεμινάριο Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού, στις 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, και ρωτήστε τον εισηγητή Παναγιώτη Ξουπλίδη πόσο εύκολο είναι να μάθετε τη γλώσσα που μιλάνε πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο!
Δηλώσεις συμμετοχής: http://kipos-seminaria.gr/el/seminars/ispaniki-glossa-kai-politismos/

Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ