{ Μουσική }

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Charles Bradley

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Charles Bradley

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής της soul  Charles Bradley, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μπρούκλιν, της Νέας Υόρκης.

Έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο Αμερικανός καλλιτέχνης, o «Screaming Eagle Of Soul» πέθανε σε ηλικία 68 ετών (5 Νοεμβρίου 1948 – 23 Σεπτεμβρίου 2017).

Charles Bradley, η φωνή που απέδειξε ότι ποτέ δεν είναι αργά για όνειρα

Ύστερα από μία δύσκολη ζωή, οι κόποι του Charles Bradley ανταμείφθηκαν, όμως η μοίρα θέλησε να του στερήσει την περαιτέρω απόλαυση των καρπών.

Ο Charles Bradley ήταν ένας αμίμητος αστέρας που εκτόξευσε τη φήμη του στη soul και funk σκηνή κατά μήκος της έβδομης δεκαετίας της ζωής του, χάρη στη soulful φωνή του και τις πληθωρικές ζωντανές εμφανίσεις του, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για την εκπλήρωση των ονείρων.

Ο Charles Bradley διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου το 2016, αλλά υποβλήθηκε σε θεραπεία και τελικά ξεπέρασε την ασθένεια πριν επιστρέψει στη σκηνή. Η κατάσταση της υγείας του πήρε τροπή προς το χειρότερο πρόσφατα, όταν ο καρκίνος επανεμφανίστηκε και πραγματοποίησε μετάσταση στο συκώτι του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Charles Bradley άφησε την τελευταία πνοή του στο Μπρούκλιν «περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου των μελών των συγκροτημάτων που συνεργάστηκε στενά: Τους Menahan Street Band, Extraordinaires, Budos Band και τους Jimmy Hill Allstarz, την μπάντα του τον καιρό που εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο “Black Velvet”».

Η φωνή και οι παθιασμένες εμφανίσεις του Charles Bradley έγιναν αντικείμενο σύγκρισης με τον James Brown. Συμπτωματικά, τον είχε παρακολουθήσει ως έφηβος να τραγουδά στο «Apollo Theater» στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη μουσική.

Ωστόσο, ο Charles Bradley πέρασε μία ζοφερή ζωή στους δρόμους και αγωνίστηκε για την επιβίωση μέσα από μια σειρά άσχημων δουλειών, πριν ανακαλυφθεί τελικά από τον Gabriel Roth, τον ιδρυτή της Daptone Records.

Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του, «No Time For Dreaming», κυκλοφόρησε το 2011, όταν είχε συμπληρώσει 62 έτη ζωής και τελικά ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ («Victim of Love» – 2013, «Changes» – 2016) που απέσπασαν ευρεία κριτική αναγνώριση.

Η αξιοσημείωτη, ενάντια σε όλα τα στοιχήματα, άνοδος του καλλιτέχνη αποτέλεσε θέμα του ντοκιμαντέρ «Charles Bradley: Soul of America»,  σε σκηνοθεσία του Poull Brien.

ΠΗΓΗ : //www.hit-channel.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣTO FACEBOOK :

 

It is with a heavy heart that we announce the passing of Charles Bradley.

Mr. Bradley was truly grateful for all the love he?s received from his fans and we hope his message of love is remembered and carried on. Thank you for your thoughts and prayers during this difficult time.

In lieu of flowers, donations may be made to the following organizations:
- All-Stars Project: https://allstars.org/
- Music Unites: http://www.musicunites.org/


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal