{ επικαιρότητα }

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Χιου Χέφνερ το αφεντικό του Play Boy

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Χιου Χέφνερ το αφεντικό του Play Boy

Το αφεντικό του Play Boy, ο άντρας - μύθος με την έπαυλη που φιλοξενούσε το πανέμορφο χαρέμι του, στα 91 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή, στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.
 

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Χιου Χέφνερ

...ξερατε για τον Χιου Χεφνερ
 
1. Γεννήθηκε το 1929 στο Σικάγο, ο πατέρας του ήταν λογιστής και η μητέρα του δασκάλα.

2. Η μητέρα του Χέφνερ ήταν σουηδικής καταγωγής και ο πατέρας του ήταν γερμανικής και αγγλικής καταγωγής
 
3. Ο Χέφνερ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις με πτυχίο στην ψυχολογία και στην δημιουργική γραφή και τέχνη το 1949,

4. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εργάστηκε ως συγγραφέας για μια εφημερίδα του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1944 έως το 1946.

5. Πριν κάνει την αυτοκρατορία του Play Boy εργαζόταν ως αρθρογράφος για το περιοδικό Esquire, ο Χέφνερ από το οποίο έφυγε τον Ιανουάριο του 1952 αφού δεν του έγινε μια αύξηση στον μισθό, της τάξης των 5 δολαρίων.

6. Το 1953 έβαλε υποθήκη το σπίτι του, παίρνοντας ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 600 δολαρίων και συγκέντρωσε 8.000 δολάρια από 45 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων 1.000 δολαρίων από την μητέρα του, για να ξεκινήσει να εκδίδει το περιοδικό Playboy

7. Το περιοδικό Playboy, αρχικά ονομαζόταν Stag Party.
 
8. Το πρώτο τεύχος του Playboy δεν είχε ημερομηνία σε περίπτωση που δεν κυκλοφορούσε ποτέ δεύτερο τεύχος.
 
9. Έχει δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness για τη μακροβιότερη καριέρα ως αρχισυντάκτης στο ίδιο περιοδικό (59 χρόνια), και για τη μεγαλύτερη συλλογή προσωπικών λευκωμάτων (2.643 για την ακρίβεια!)
 
10. Το Δεκέμβριο του 1959 αγόρασε το πρώτο Playboy Mansion στο Σικάγο.
 
11. Το 1963, συνελήφθη με την κατηγορία της "δημοσίευσης άσεμνης λογοτεχνίας", για το τεύχος του Ιουνίου με τον Jayne Mansfield!
 
12. Έχει παρουσιάσει δύο τηλεοπτικές εκπομπές, το "Playboy After Dark" και το "Playboy's Penthouse".
 
13. Έχει 4 παιδιά: Από το γάμο του με την Kimberley Conrad, τον Cooper Bradford, και την Marston Glenn και από το γάμο του με την Mildred Williams, τον David Paul και την Christie Ann.
 
14. Η πρώτη εκτός ΗΠΑ έκδοση του περιοδικού Playboy ήταν στη Γερμανία.
 
15. Παντρεύτηκε 3 φορές.

16. Είχε δηλώσει πως ήταν πιστός για 19 χρόνια (τα 10 χρόνια κράτησε ο πρώτος του γάμος με τη Mildred Williams και 9 ο δεύτερος γάμος με τη Kimberley Conrad)

17. Σε συνέντευξη του δήλωσε πως είχε κοιμηθεί με πάνω από 1000 γυναίκες, χωρίς να θυμάται τον ακριβή αριθμό

18. Ήταν σχεδόν κωφός. Είχε χάσει την ακοή του από την αλόγιστη κατανάλωσή Βιάγκρα  (μελέτες έχουν συνδέσει τα με ξαφνική απώλεια ακοής). Οι δίδυμες πρώην σύντροφοί του  Καρίσα και Κριστίνα Σάνον, δήλωσαν ότι φορούσε ακουστικά βαρηκοΐας και ότι από το ένα αυτί είχε χάσει εντελώς την ακοή του.

19. Η  30χρονη Κρίσταλ Χάρις τελευταία σύζυγος του εκατομμυριούχου ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών, δεν θα κληρονομήσει τίποτα μετά τον θάνατό του, όπως είχε συμφωνήσει μέσω του προγαμιαίου συμβολαίου που υπέγραψε πριν παντρευτούν.
 
20. Η περιουσία ύψους 43 εκατομμυρίων δολαρίων του Χιου Χέφνερ θα μοιραστεί ανάμεσα στα τέσσερα παιδιά του, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, καθώς και μια λίστα φιλανθρωπικών οργανώσεων 
 
 
 
 
 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal