{ Θέατρo }

«Σταχτοπούτα» από τα Ρωσικά Κλασικά Μπαλέτα στο Μέγαρο Μουσικής


«Σταχτοπούτα» από τα Ρωσικά Κλασικά Μπαλέτα στο Μέγαρο Μουσικής

Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η μοναδική χορογραφία του Μπόρις Ακίμοφ θα ζωντανέψουν τη διάσημη ιστορία της Σταχτοπούτας.
Η Σταχτοπούτα, το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, έχει ιστορία ως μπαλέτο σχεδόν δύο αιώνων, με την πρώτη χορογραφημένη εκδοχή της από τον σπουδαίο χορευτή και χορογράφο Λουί Αντουάν Ντιπόρ για το θέατρο Karntnertor της Βιέννης να χρονολογείται από το 1813. Τη μεγάλη δημοτικότητά της όμως η Σταχτοπούτα την απέκτησε το 1945, όταν ο Σεργκέι Προκόπιεφ, ύστερα από παλαιότερη παραγγελία των μπαλέτων Κίροφ, συνέθεσε μια περίφημη μουσική για το γνωστό παραμύθι.
Η πρεμιέρα της Σταχτοπούτας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21 Νοεμβρίου 1945 στη Μόσχα. Έκτοτε προστίθεται στην ελίτ των έργων κλασικού ρεπερτορίου των συγκροτημάτων κλασικού χορού.

Στην παράσταση που έρχεται στη χώρα μας τη χορογραφία της Σταχτοπούτας υπογράφει ο Μπόρις Ακίμοφ που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ρωσικών Κλασικών Μπαλέτων.
Ο Μπόρις Ακίμοφ ήταν ένας από τους χορευτές σταρ των θρυλικών μπαλέτων Μπολσόι. Μάλιστα είχε αναλάβει να διατηρήσει ζωντανή τη φλόγα των διάσημων μπαλέτων ως καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2000 μέχρι το 2003. Το ίδιο αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει και στα Ρωσικά Κλασικά Μπαλέτα. Διατηρώντας την ιστορική κληρονομιά του κλασικού μπαλέτου με νέους χορευτές σε συναρπαστικές παραστάσεις.

«Σταχτοπούτα». Η διάσημη ιστορία της, θα ζωντανέψει με την αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και τη μοναδική χορογραφία του Μπόρις Ακίμοφ στην Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική παράσταση!
«Σταχτοπούτα» από τα φημισμένα Ρωσικά Κλασικά Μπαλέτα σεέ ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα της χρονιάς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Η «Σταχτοπούτα» το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, με ιστορία ως μπαλέτο σχεδόν δύο αιώνων, έρχεται για να συναρπάσει το κοινό της Θεσσαλονίκης!

ΡΩΣΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΜΠΑΛΕΤΑ:
ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Διάρκεια παράστασης : 110 λεπτά με διάλειμμα 20 λεπτών.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 - 20:00
 στο Μέγαρο Μουσικής

(ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
25ης Μαρτίου με M. Kάλλας
Τηλ. 2310 895938-9

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη Ζώνη: 45 ευρώ
Α΄Ζώνη : 40 ευρώ
Β΄Ζώνη: 35 ευρώ
Γ΄Ζώνη: 30 ευρώ
Παιδικό-Φοιτητικό : 20 ευρώ

Προπώληση:
στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
και στο ταμείο της Αριστοτέλους,
και ηλεκτρονικά www.ticketservices.gr τηλ. 2310895938-9

Όλα τα Φεστιβάλ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Θέατρο

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal