{ επικαιρότητα }

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να πλένετε πριν μαγειρέψετε

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να πλένετε πριν μαγειρέψετε

Υποτίθεται πως πλένουμε ό, τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες. Θα σας πούμε πώς να προετοιμάσετε σωστά τα τρόφιμα για το μαγείρεμα και τα λάθη που κάνουμε κάθε μέρα.

1. Αυγά
Μια ειδική ουσία τοποθετείται συχνά στα αυγά για να τα προστατεύει από τη βακτηριακή μόλυνση. Το νερό καταστρέφει αυτή την προστασία, επομένως δεν πρέπει να πλένετε τα αυγά.

2. Κοτόπουλο
Τα βακτήρια στο φρέσκο κοτόπουλο είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Το πιο γνωστό από όλα είναι η σαλμονέλα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πλύσιμο κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν πλένετε το κοτόπουλο, το νερό που χρησιμοποιείτε βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στα χέρια σας και στον νεροχύτη της κουζίνας. Εάν αρχίσετε να το μαγειρεύετε αμέσως, όλα τα βακτηρίδια θα πεθάνουν. Σύμφωνα με τους καλύτερους σεφ, είναι καλύτερο να βράζετε το κοτόπουλο δύο φορές: μετά τον πρώτο βρασμό του νερού, θα πρέπει να αλλάξετε το νερό και να συνεχίσετε να ξανά βράσετε το κοτόπουλο.

3. Κρέας
Ακριβώς όπως το κοτόπουλο, δεν πρέπει να πλένετε το νωπό κρέας (βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί) γιατί το πλύσιμο βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στον νεροχύτη της κουζίνας και στα χέρια σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια με υψηλές θερμοκρασίες. Συμβουλή: Πριν από το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσετε το αίμα του κρέατος από την επιφάνεια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για να πλύνετε τα χέρια σας.

4. Ζυμαρικά
Είναι δύσκολο να πείτε ποιος σκέφτηκε να πλύνει τα ζυμαρικά. Οι σεφ πιστεύουν ότι το πλύσιμο ζυμαρικών θα πρέπει να είναι παράνομο, επειδή το νερό αφαιρεί το άμυλο που βοηθά στην απορρόφηση της σάλτσας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να πλύνετε τα ζυμαρικά μόνο μετά το μαγείρεμα σε περίπτωση που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα ή σε ένα γουόκ τηγάνι.

5. Μανιτάρια
Δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μανιτάρια κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να τα μουσκέψετε: απορροφούν πολύ καλά το νερό. Είναι καλύτερο να τα ξεπλύνετε γρήγορα και να τα στεγνώσετε με χαρτοπετσέτα. Θα πρέπει να το κάνετε μόνο πριν το μαγείρεμα. Διαφορετικά, θα χαλάσουν και θα χάσουν την ελαστικότητά τους.

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal